Your question has been sent.
Expect an answer!
Romania, Botosani
Zosin Monastery - Monastery in Botosani, Romania
Cea mai frumoasa grădina pe care am văzut-o intr-o Mânăstire !
Foarte frumos si ingrijit
Ok!
Loc de reculegere și rugaciune
Foarte plăcut și frumos🤗🤗🤗
Un adevărat colt de rai,iar Parintele care a slujit,harul,vocea ...ne a fermecat cu adevărat. Dumnezeu sa ii dea sănătate și viata îndelungată.il găsim a doua oara la Zosin și speram din suflet sa îl mai găsim când mai mergem.
Frumos
Place of prayer and worship.Approprriate attire is recommended since is a monks(all menmonastery.The old wooden church was entirely restored.You have to pass the newly bud momastery ,pass through a small forest and you will reach the old part, which in my opinion is more beautiful and quiet.People are nice and helpful .
Un loc superb
Din seria "aici sunt banii dumneavoastră"Noi nu restaurămConstruim de la zero
Espectacular! Tanto por fuera como por dentro.
Un loc mirific și plin de Duh
O locație ortodoxă frumoasa, curată și cochetă, îngrijită cu mult drag atât înăuntru cât și pe afară. Un lăcaș de rugăciune și reculegere pe care îl recomand cu mult drag
Lavish exuberant garden and quite a sight to behold...
Prea mult lux pentru o așezare duhovniceasca!
Un loc excepțional unde merită să ajungi!
Liniște sufletească!
Liniștea și pacea la ea acasă.
Am vizitat acum o săptămână această mânăstire, de Buna Vestire (25 martie), în jurul orelor 17. Era foarte puțină lume, multă liniște, foarte frumos și îngrijit peste tot. Mănăstirea este nouă, are maxim 10 ani, foarte frumoasa și bine îngrijită. Prin difuzoare se auzea o slujbă (înregistrată, căci slujbă de seara încă nu începuseși era o atmosfera atât de plăcută, și mă simțeam atât de înălțată sufletește că parcă nu mai voiam să plec de acolo. Voi reveni cu drag. Este și foarte aproape de șoseaua principală, cam 1 km, accesul e facil și drumul bun. Mănăstirea este singuratică, între coline, într-un loc binecuvântat de Dumnezeu. Intrați și nu veți regreta!
Inca un loc unde se vede ca industria religioasa se dezvolta... vertiginos.In 1978 exista doar biserica ridicata la 1779, un turn clopotnita si cateva chilii. Dar cum noi nu pretuim istoria, si aici s-au ridicat cladiri noi, cu bani grei adunati de la enoriasi si nu numai. Maicile din zona erau mereu pe trenuri, cersind bani "pentru ridicarea manastirii".Credit foto: Stelian Florea.
Un loc minunat ...incãrcat de credinţã...meritã sã l vizitați....
Primul lăcaş de cult ridicat pe aceste meleaguri în jurul anului 1740 a fost o bisericuță de lemn. Prin 1779 se construiește o biserică din piatră şi lemn , fapt care duce la apariția unei mici aşezări monahale. Biserica cea nouă făurită în zilele noastre a fost sfințită în anul 2015. Întreaga mănăstire este monumentală. Decorațiunile meșteșugite cu acuratețe şi cu simț estetic, picturile luminoase frumos realizate încântă ochiul pelerinului. Parcul cu flori şi arbuștii cu forme inedite te duc cu gândul la o grădină botanică. Păşeşti uimit în incinta mănăstirii şi același sentiment te urnăreşte pe toată perioada vizitei.Toate lucrurile sunt făcute parcă pentru Dumnezeu. Pleci cu inima plină de încântare şi cu dorința de a reveni.
A facut parte dintr- un peletinaj, nu am crezut ca in cimp, ca locatie, sa existe o asemenea bijuterie a ortodoxiei. M-am simtit patrunsa de atmosfera de mare sarbatoare religioasa, Adormirea Maicii Domnului.Sper sa ajungeti si aici. Doamne ajuta pe romani!
Raiul pe pământ!
Un adevarat parc natural si o minune arhitectonica!!!plus linistea si rugaciunile pe care le poti ridica catre Dumnezeu!
O experienta spirituala deosebita . Una dintre cele mai frumoase manastiri ortodoxe pe care le-am vizitat . O curatenie desavarsita , flori , arta bizantina de inalta finete ... sunt mândru că avem o astfel de mănăstire în tara noastră .
Mănăstire ortodoxă foarte frumoasă.Un loc binecuvântat
O manastire cum nu ai mai vazut, ingrijira dichisita si cel mai important unica
Ok
Un loc minunat ascuns undeva pe dealurile din zona Botosaniului. Aceasta manastire pare o gura de rai care impresioneaza prin amenajarea desavarsita, curatenia impecabila si vegetatia frumos ingrijita. Biserica mare a acestei sfinte manastiri este un loc pentru sufletul pelerinului departe de lumea zgomotoasa. Recomand...
I dont normally give 5 stars to places with non-remarkable views but this monastery makes up for the poor location with out of this world landscaping, cleanliness and wonderful nuns offering useful information on the monastery when asked. The road from Botosani is quite good though if youre coming from Suceava county the roads through the villagers leave a lot to be desired. Overall, I recommend it 100%
Foarte frumos, o slujbă deosebită și multă liniște.
Este foarte frumos și recomand tuturor să o viziteze
O oază de liniște și de meditație, unde viața curge într-un cu totul alt ritm decât cel cotidian din Capitală sau dintr-un alt mare oraș. Parcă ar fi 2 luni diferite! Este prea puțin o zi... Pentru a înțelege că viața nu trebuie să fie numai o alergătură, numai stres și numai termene, dar și pentru a schimba ceva în acest sens, cred că o vacanță de minimum o săptămână este ceea ce ar trebui oricui este hotărât să se redescopere ca OM.
Doamne ajuta sa mergeți toți este de nedescris rămâi fără cuvinte nu am văzut niciodată o minune mai frumoase
Un loc ales de Dumnezeu unde si-a asezat pe alesii Sai care au facut un colt de Rai.
Extraordinar! Incredibil! Merită să vizitați.Însă... opulență peste tot, prea mult pentru o mănăstire ortodoxă
Mănăstirea Zosin este o mănăstire ortodoxă din România, situată în satul Bălușeni din comuna omonimă (județul Botoșani). Ea se află amplasată într-o zonă pitorească, într-o poiană aflată într-o pădure (la o distanță de aproximativ 15 km sud de municipiul Botoșani).Ansamblul Mănăstirii Zosin (Schitul Zosina fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani din anul 2015, având codul de clasificare BT-II-a-B-01948 și fiind alcătuit din:Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului" - datând din 1779, având codul BT-II-m-A-01948.01Clopotniță - cod BT-II-m-A-01948.02Biserica a fost ridicată în anul 1779 de șetrarul Tudorache Bașotă. Deasupra ușii de la intrare se află o inscripție săpată în lemn cu caractere chirilice, în fermecătorul grai local de epocă, cu următorul text: „Această sfăntă beserică esti făcută de dumnalui șătrarul Tudurachi Bașuta, care să cinstești hramul Adormire Preasfinti Născatori de Dumnizeu, în zile mări sale Costandin Muruz, Voivod, în an 1779 august 1”.Legea secularizării averilor mănăstirești din 1863 a dus la deposedarea mănăstirii de moșiile deținute, iar Schitul Zosin a fost desființat. Biserica s-a ruinat în secolele XIX-XX; în lucrarea "Botoșanii în 1932. Schiță monografică", se menționează că schitul lui Zosim este în ruină în pădurea Bălușeni. Biserica a fost reparată prin anii 1944-1945.În anul 1990, mitropolitul Daniel Ciobotea al Moldovei și Bucovinei a dispus reînființarea vechiului așezământ monahal Schitul Zosin și l-a numit ca stareț pe tânărul ieromonah Firmilian Ciobanu (1968-1997de la Mănăstirea Cozancea. Acesta era din părțile locului, fiind născut în satul Dracșani (comuna Sulița).Starețul Firmilian a săvârșit prima Sf. Liturghie la 8 septembrie 1990 în biserica de lemn veche și dărăpănată. În anul 1991, el a început construirea unei noi biserici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, cu ajutorul a trei frați și al credincioșilor din raza municipiului Botoșani. Catapeteasma, stranele și tâmplăria au fost confecționate de fratele său mai mare, Alexandru Ciobanu. S-au mai construit apoi o casă monahală cu 10 camere, inclusiv trapeza, o bucătarie, o magazie și camere de oaspeți, după care a urmat turnul clopotniță din piatră (cu două clopote mariși toate anexele gospodărești. Noua biserică a fost sfințită la data de 26 septembrie 1993 de către mitropolitul Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Cu această ocazie, ieromonahul Firmilian a fost hirotesit protosinghel.În scopul facilitării accesului către mănăstire, s-au făcut o serie de excavații în dealul din preajmă, pământul fiind mutat mai la vale, iar cu o parte din el s-a acoperit un iaz. Aceste lucrări au dus la destabilizarea terenului, producându-se alunecări de teren și apărând crăpături în chiliile călugărești și anexele gospodărești. Călugării de la Zosin au început construirea unei noi biserici, aproape de drumul național Târgu Frumos-Botoșani, dorind să mute mănăstirea pe deal.
Ездили в Сучаву и Боташаны смотреть достопримечательности. Там все весьма насыщенно, а этот объект в сторону и специально нужно ехать 20км. В общем только ради него ехать смысла нет
Liniste si pace.Tranchilitate dusă la extrem.Noi am vizitat-o în cursul săptămânii.Curtea este foarte curata.Cinste celor care îngrijesc acest monument.
Superba manastirea trebuie vazuta.este extraordinara.m-a impresionat foarte mult.
Mănăstire cu o grădină superbă, liniștit. Biserică frumoasă, întreținută bine.
Colț de rai, aproape de Botoșani, cu liniște prin împrejurimi!!!
Foarte frumos!
O mănăstire moderna, construită cu materiale de ultimă generație. Starețul are har, e bun gospodar și atrage credincioșii ca un magnet. Totul strălucește de curățenie.
Am ajuns pentru prima dată și am rămas plăcut impresionat. Recomand tuturor sa meargă macar o dată.
Un loc de liniște sufletească. Vă rog luați în calcul și Biserica de lemn închinată Maicii Domnului, ce datează din anul 1779... eu am vizitat de 3 ori locul și nu am vazut-o... sper ca voi să o vizitați!!!
Un loc de vis , un colț de Rai o mănăstire unde te face să nu mai pleci.
Loved this place!
😊😊😊😊😊
Romania, Botosani
Your question has been sent.
Expect an answer!
Thank!
Your review has been submitted.
Thank you for being with us!
We will call you back!