• en

Zirc Abbey in Veszprem

- View Place Hours
Place Hours
Zirc Abbey in Veszprem
4.7
50
Direction

Zirc, Rákóczi tér 1, 8420 Hungary, Veszprem

Ask a question
Description

Zirc Abbey - Catholic church in Veszprem, Hungary

Overview
Features
Review
Add rating:
Zirc Abbey
MO
Mission Overlord
09.30.2022
5

Nagyon tetszett nekünk a könyvtár és a templom is. Sajnos az Arborétum már az időbe nem fért bele, ezért egy következő alkalommal még biztosan visszatérünk azt is megnézni.

Zirc Abbey
IG
Ildikó Gyugyi
09.27.2022
5

Kedves fogadtatásban volt részünk; az esős időjárás ellenére is nagyon jól éreztük magunkat.

Zirc Abbey
BG
Bal Gábor
09.24.2022
5

Nagyon kedves mindenki, a templomot bemutató pap előadása magával ragadó, nagyon szórakoztató, mégis információkkal teli. Az épület gyönyörű, érdemes a templomtól a könyvtáron át az arborétumig mindent végignézni és egy teljes napot rászánni. Megéri.

Zirc Abbey
VH
Violin Hsu
09.07.2022
5

An incredible surprise as we were driving from Tihany to Pannonhalma. We only visited the church, but we could have visited the library and museum if we had more time (there are separate and combined tickets). One must have to be on a guided tour (happens every hour), but the tour is only in Hungarian. If you don’t speak Hungarian, simply buy a guidebook in English. Beautiful grounds as well with a cafe/restaurant attached to it.

Zirc Abbey
Árpád Kovács
08.31.2022
5

Gyönyörű hely, érdemes megtekinteni.

Zirc Abbey
GO
Gabriella Ondok
08.21.2022
5

Gyönyörűen felújított épülete lenyűgöző. A minket kísérő apát rendkívül jó humorú, különleges stílusával egyedivé téve ezzel a mondókáját. Nagyon köszönjük Neki! A könyvtár is nagyon tetszett. A sörök kihagyhatatlanok.

Zirc Abbey
JV
Judit Várhelyi
08.13.2022
4

A bazilika és a könyvtár két terme csak vezetéssel látogatható. A könyvtàr túrák minden óra 15 perckor indulnak és igazán értő vezetéssel ismerkedhetünk olyan könyvritkaságokkal, mint pl. a kilencnyelvű Biblia, de az intarziás bútorok is gyönyörűek.Jegyet a bejárati látogatóközpontban lehet venni.Amíg várakozunk a belépésre érdemes megtekinteni a Természettudományi múzeum kiállítását hazànk élővilágàról, bogaraktól az emlősökig. A kitömött állatokon tesztelhetjük tudásunkat, vajon hányat ismerünk fel, gyerekeknel is érdekes.Ez a rész külön áll az apàtságtól, helyben lehet jegyet venni pár száz forintért, fotós jegy van.Külön belépődíjért önállóan látogatható a főúrian berendezett Kiràlyterem három szobája, ahol megemlékeznek Ferenc József és Sissi látogatásáról. Ugyanezzel a jeggyel lehet felmenni Vöröstoronyba, ahovà hat emeletnyit kell felmászni egy szépséges csigalépcsőn. Fentről rálátunk az apátság belső részeire, de maga a kilátàs nem nagy szám.

Zirc Abbey
SI
Szántó Ildikó
08.10.2022
5

Az apátsági templom gyönyörű, gazdagon díszített, mégis világos és nem nyom agyon a túldíszítettség miatt. Mise alatt jobban szeretem a templombelsőket, valahogy bensőségesebb, és most szerencsére így esett. A bejárat előtti parkban hatalmas levendulabokorcsoport illatozik, a méhek és emberek legnagyobb örömére.

Zirc Abbey
SP
Stefánia Prok
08.06.2022
5

Az épület, a park ,de különösen a könyvtár volt számomra lenyűgöző. Szívesen lapozgatnám azokat a szép régi könyveket! Közel 65000 kötet található itt,több nyelven. Csak ajánlani tudom mindenkinek,aki erre jár ne hagyja ki!

Zirc Abbey
IB
István Bukodi
08.02.2022
5

Gyönyörű hely, megéri betérni!

Zirc Abbey
BB
Barbara Balázs
07.31.2022
5

A beautiful place inside and outside!

Zirc Abbey
TS
Tamás Stalzer
07.30.2022
5

Akik a Magas-Bakonyt választják, hogy (jobbanmegismerjék, feltétlenül keressék fel a Bazilikát. A Bakony fővárosában, hazánk legmagasabban fekvő városában, a Zirci Ciszterci Apátság és Látogatóközpontban ismerhető meg az apátság és a rend több, mint 800 éves története. Az épületek, a parkok szépen felújítottak és gondozottak, méltán nyerte el 1982.-ben a basilica minor rangot. A látogatóközponttal, az arborétummal, és a múzeummal több órás időtöltés is lehet, és egy életre szóló élmény.

Zirc Abbey
EK
Eszter Kuti-Hajdufy
07.20.2022
5

A ciszterci apátság sokáig szinte "láthatatlan" volt, főként könyvtára és arborétuma miatt szerzett ismertséget. Az utóbbi években nyitottabbá vált, sok fejlesztés valósult meg, több a program. A sörfőzdében készül a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt hivatalos söre. Legutóbb egy pazar orgona koncerten voltunk, amelyet egy "sör és jazz" est követett. Ez merész párosítás, de épp ettől vált izgalmassá. Egyébként a december 24-i éjféli misék az apátsági templomban káprázatosak.

Zirc Abbey
GK
Gabor Kozma
07.12.2022
5

Beautiful historical Abbey.

Zirc Abbey
fs
ferenc szele
07.10.2022
5

Nagyon szépen felújították, a könyvtár fantasztikus, aki a tárlatvezetést végezte lelkes és nagy tudású szakemberA lépcső méretezése az fantasztikusan jó, pontos, messze meghaladja jelenkor építészeit.

Zirc Abbey
KK
Krisztina Kovács
07.03.2022
5

Gyönyörű hely, szépen felújított épületek, Virágos, gondozott kert. Bérczi Bernát apát úr a templomban igazán érdekes előadást tartott és kiváló humorával emlékezetessé tette a látogatást. Ami nem tetszett: az apátság területén kB 5-6féle belépőt kell fizetni... Ráadásul nem a kiállításnál hanem a pénztárnál így ha mégis szeretnénk megnézni más kiállítást is, vissza kell menni a bejárathoz ahol a pénztáros hölgy nem kifejezetten vendégszerető hangulatban volt....

Zirc Abbey
JM
János Mészöly
06.14.2022
5

Zirc a Bakony fővárosa. Csodaszép a Ciszterci Apátság, a Reguly Antal Műemlékkönyvtár és Bakonyi Természettudományi Múzeum.A felújítás után nagyon szép lett a környezet, az Arborétum is lenyűgöző.

Zirc Abbey
LV
László Vályi-Nagy
06.07.2022
5

Gyönyörűséges! Bármikor, bármeddig! Szerintem az ország egyik legszebb helye!Kár, hogy ennyire anyagiasra vették a figurát, gyakorlatilag egyenként mindenért külön belépőt szednek és nem szégyenkeznek kimondani az összeget…

Zirc Abbey
ZC
Zsuzsanna Csuha
05.28.2022
5

Gyönyörűen felújított épületegyüttes.A templomban szórakoztató előadás egy atyától. Nagyon tetszett!

Zirc Abbey
JA
János Abonyi
05.15.2022
4

Gyönyörű a város központjában lévő épület együttes.

Zirc Abbey
SS
Szabó Sanci
05.02.2022
5

Mindenkinek látnia kell. Sajnos a Természet tudományi múzeum nem nyitott ki május elsején,pedig ezért utaztunk Győrből.

Zirc Abbey
CM
Csilla Meszlényi
04.13.2022
5

Szépen felújított “király terem” és a “vörös torony”-t látogattuk meg ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a környékére . Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Zirc Abbey
MF
Moncsi F
03.13.2022
5

Nagyon szép az apátsági templom, különösen a botanikus kertje, de érdemes a természettudományi múzeumot is bejàrni!

Zirc Abbey
GR
Ge Rokk
09.28.2021
5

Kombinált belépővel minden lehetséges látnivalót megnéztünk az Apátságban. Szinte egész nap itt voltunk, az arborétumban több órát sétáltunk, pihentünk. Minden tekintetben színvonalas az az élmény, amit kaptunk.

Zirc Abbey
MD
Mikó Dániel
08.12.2021
4

Épp felújítás van a könyvtár körül. Mi csak azt látogattuk meg, fantasztikus és lenyűgöző élmény. Idegenvezetőnk kissé szűkszavú volt,pedig óriási tudást villantott meg a kérdések után.

Zirc Abbey
TV
Tamás Varga
07.14.2021
5

Impozáns, szép épület. A templomba nem jutottunk be, csak idegenvezetéssel lehet bejutni, azok mögött, akik befizették magukat, bezárják a kaput. Az apátsági sörök nem hagytak bennem mély nyomot, 300-400 forintért jobbat is lehet inni a nagyobb sörgyáraktól, de kötelező vétel. :)

Zirc Abbey
SN
Szabolcs Nagy
06.26.2021
5

No matter if you are religious or simply like beauty and history. This is a nice place to go.Like beer? Taste home-made beers brewed locally called "Apátsági" in the buffet near the Abbey (Apátság in Hungarian), and you wont be disappointed.

Zirc Abbey
Réka Ötvös
06.04.2021
4

Az épület szép. Az ideg vezetés fantasztikus volt amit a belépőért kaptunk. Mindenkinek ajánlom hogy nézze meg. De az örök problémám egy templomba belépőt fizetni???? Ezt nem értem és soha nem is fogom. Az természetes ha valamit kapunk cserébe akkor fizetünk de nem templomi belépőt!!! A kert gyönyörű és nyugodt. Az ajándékboltban kedvesek. Könnyen megközelíthető, körülötte sok parkoló.

Zirc Abbey
EJ
Emo Jozsa
03.13.2021
5

Saviour.

Zirc Abbey
ET
Edina Toro
01.09.2021
4

Az apátság szép és nagyon rendben van tartva. Az udvarról gyönyörű kepeket lehet csinálni a homlokzatról a lemenő nap sugaraiban.Sajnos maga az apátság zarva volt, csak az előtérbe lehetett bemenni. A belső tér is nagyin jól néz ki. És még a karácsonyfák is álltak, így talán meg kellemesebb hangulatú volt a belső rész.

Zirc Abbey
FD
Ferenc Deak
09.29.2020
5

Spacious garden for nice walk, clean, easy to access! Must see!

Zirc Abbey
AM
Attila Marosi
09.12.2020
5

A kéttornyú templom, az Apátság, a Természettudományi Múzeum itteni kiállítása és a helyis sör is érdekes látnivaló itt, de az Apátság Arborétumát ajánlom elsősorban mindenkinek 😇. 500 fajta fa, kellemes sétautak, a régi apátság romjai, egy 270 éves kőhíd és egy csodás kis tó mellett még számos különlegességet rejt ez a hangulatos erdő 20 hektáron. Szűk családi körben jártuk végig, szakvezetést vettünk igénybe. Vezetőnktől tudtuk meg, hogy 4 őz is lakója az arborétumnak és időnként egy szarvas is tiszteletét teszi 🤓.A fészekbemutató pont is érdekes.

Zirc Abbey
KH
Krisztina Horváth
09.06.2020
5

Gyönyörű, tényleg érdekes és izgalmas, kár hogy nem lehet minden részletet megnézni esetleg több ott élő emberrel beszélni igaz a templomi vezetés vidám volt, ilyen jó kedvű és nyílt emberrel nem beszéltem még, főleg nem templomban. Minket megfogott. Ezúton is köszönjük szépen

Zirc Abbey
SH
Sándor Helmayer
08.22.2020
5

Gyönyörű a bazilika kívül- belül, szép park veszi körül. Belépő jeggyel látogatható, de szuper fél órás idegenvezetésben részesülünk az apátság alapításáról, történetéről.

Zirc Abbey
ZC
Zsuzsanna Czére
08.21.2020
5

Règóta kèszültünk, sajnos sem teledonra, sem emaulra, sem facebook üzenetre nem vàlasziltak, mègis elmentünk, próba, szerencse. Nem bàntuk meg ès mèg visszatèrünk.Igaz, hogy most csak a templimot nèztük meg, de remek vezetèst kaptznk munden tekuntetben.Köszönjük.A büfè fagyija viszont ehetetlen volt.

Zirc Abbey
IJ
Ildikó Jakab
07.14.2020
5

Elfogadható árú belépőjegy, amivel a templomot es az apátsági könyvtárat vezetéssel, valamint az egyháztörténeti kiállítást és az arborétumot is meg lehet tekinteni. Érdemes mindent megnézni, többórás program!

Zirc Abbey
SN
Sandor Nagy
06.28.2020
5

Beautiful.

Zirc Abbey
LL
László Lukovszki
11.01.2019
5

Nothing fancy but real values are there. We missed yet the library due to the time we spent in the botanical garden and in the museum. The library must be spectacular too, waiting for us to return :)

Zirc Abbey
MS
Marcia Szigethy
10.31.2019
5

Nice clean and quite place

Zirc Abbey
AS
Andrej Steklasa
10.13.2019
4

Beautiful baroque abbey. Problem for a visitor from abroad, because everyone there speaks only Hungarian.

Zirc Abbey
BL
Bálint Lakatos
08.27.2019
5

Beautiful garden with nicely renovated buildings. The church/basilica is also open for visit at weekends, but only outer area. You can check though the amazing inside.

Zirc Abbey
DB
David Beke
08.18.2019
5

It is recently renovated. Looks nice. It has an interesting history. Worth to visit.

Zirc Abbey
AM
Austria Mode Mode
08.10.2019
3

Cool

Zirc Abbey
MM
Monika Mrázová
06.23.2019
5

cistercian abbey

Zirc Abbey
BS
Balázs Srancsik
06.10.2019
4

Check the time schedules before you go there. There are guided tours and other programmes, which can screw your vidit

Zirc Abbey
GK
Gergo Kalcsics
05.28.2019
5

A surprise in the heart of the Bakony mountains. Definitely worth a visit. Make sure to arrive before the hour starts so that you can visit the guided tours.

Zirc Abbey
AR
Alto Raymond Mtewele
05.14.2019
5

Well renovated church.

Zirc Abbey
LO
László Orosz
02.01.2019
4

Good guides wonderful historical place

Zirc Abbey
AG
Adrienne Gats
12.29.2018
5

Beautiful.

Zirc Abbey
AO
Altun Ozgur
07.30.2017
5

Library must be seen.

Last update: {date}
4.7
50
Open
Zirc Abbey in Veszprem

Zirc, Rákóczi tér 1, 8420 Hungary, Veszprem

Your question has been sent.

Expect an answer!

Thank!

Your review has been submitted.

Thank you for being with us!

We will call you back!