• en

Tomar Falls Nature Park in Gumushane

- View Place Hours
Place Hours
Tomar Falls Nature Park in Gumushane
4.3
50
Direction

Boğazyayla Köyü, 29700 Şiran/Gümüşhane, Turkey, Gumushane

Ask a question
Description

Tomar Falls Nature Park - National reserve in Gumushane, Turkey

Overview
Features
Review
Add rating:
Tomar Falls Nature Park
EZ
Ertugrul Zabci
10.10.2022
5

Trabzon dönüşü uğradığım şelale. Anayoldan sonra ulaşım yolu dar virajlı yer yer aşırı yükseklik vardı. Şelale dönüşü navigasyonun Şebinkarahisar a verdiği rota korkunc yüksek bir yoldu. Bu kadar zahmetten sonra şelaleye varınca gerçekten değdi diyorsunuz. Araç parkından sonra şelaleye yürüyüş yolu var fakat yürüyüş yolu bir yerde taş düşme riskinden dolayı merdiven ile yukarıya veriliyor. Buradan sonraki kısım Merdiven çıkamayan yaşlı çocuklu vs bireyler için uygun değil. Özetle gitmeye değer bir doğa harikası.

Tomar Falls Nature Park
SA
Süleyman Alkan
10.07.2022
4

Aracınızı otoparka bıraktıktan sonra yeşillikler içerisinden vadi boyunca 500 m yürüyerek şelaleye ulaşıyorsunuz. Güzel bir şelale. Önceden yapılan ahşap seyir terası iyi bir açıdan şelaleyi görüyordu. Sonrada yeni bir cam teras yapıldı. Şelaleye o kadar yakın ki teras kareye girmeden panoramik şelale fotoğrafı çekmek adeta imkansız.Güzel ve görülmesi gereken bir şelale.

Tomar Falls Nature Park
Nuh şen
09.19.2022
5

Well orginised

Tomar Falls Nature Park
Özkan Korkmaz
09.07.2022
5

Harika bir doğa manzarası yüzyıllardır durmadan dağın içinden akan bir su kaynağı harika bir görsele dönüşmüş. Ayağınızı suya soktuğunuzda buz gibi bir su hissi. Kamelyaları açık otopark mevcut. İçerisinde büfe ve Resturantlar var. Yerli ve yabancı bir çok turist gelmekte ve resim çekinmekte.

Tomar Falls Nature Park
kk
köksal karali
08.23.2022
5

Doğa harikası muhteşem bir yer fakat navigasyonu aldanmayın uzun olan yolu seçin asvalt yoldan çıkmayın

Tomar Falls Nature Park
YH
Yasmin Hamdan
08.22.2022
5

Very calming , clean place

Tomar Falls Nature Park
Ali ÇAKMAK
08.21.2022
5

Yolları kısmen virajlı ve uzak olsa da görmeye değer. Küçük bir cocuk parkı, restoran, çay bahçesi, piknik alanları ve umumi tuvalet bulunuyor. Aracınızı park ettikten sonra şelaleyi görmek için biraz yürümeniz gerekiyor.

Tomar Falls Nature Park
GP
Gökhan Polat
08.19.2022
5

Dağların arasından fışkıran su kaynaklarının oluşturduğu tabiat harikası. Su yazın en sıcak zamanında bile buz gibidir. Etrafında yeme içme alanları, wc, mescit vs. mevcut. Suyu oldukça soğuk. Sonradan üzerine bir cam teras yaptılar. Çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekir.

Tomar Falls Nature Park
Bd
Biraz da kafa dinle zamanı akışına bırak
08.18.2022
4

Şelale olarak ufak, manzarası güzel.

Tomar Falls Nature Park
SS
Serkan Selvi
08.09.2022
5

Muhteşem bir şelale. Şirana yakın müthiş bir mekan. Giriş 21 tl araba ile. Piknik yerleri var. Buz gibi suya girin,Şelalenin seyrine doymayın

Tomar Falls Nature Park
GA
Gülbeyaz Akçam
08.09.2022
5

Gümüşhaneye gelen herkesin gitmesini önerdiğim bir yerdir. Birkaç sene evvele kadar mangal yapmak yasakken şimdi mangal yapanlar için kül kovaları dahi yapılmış. Mescidi, tuvaletleri o kadar temiz ki... Çok özenle bakılıyor, özel şirketin işletmeciliğini alması gerçekten bu konuda güzel olmuş. Sevdiklerinize buradan ayrılmadan hediyelik eşya da almak isterseniz standlar mevcut. Biz sabah kahvaltısında gidip akşama kadar kaldık. Hafta içi gitmemize rağmen öğlene doğru çok kalabalıklaştı, hafta sonu dolup taştığı söylendi. O yüzden gideceklere sabah erkenden ve hafta içi gitmelerini tavsiye ederim. Cam terasta manzaranın keyfini çıkardıktan sonra aşağı inip şelalenin o buz gibi suyunda da bir yürümenizi tavsiye ederim :Şimdiden gidecek herkese keyifli vakitler diliyorum.

Tomar Falls Nature Park
HA
Huso Ata
08.08.2022
5

Ailecek gezmeye ve kamelyalarinda piknik yapmaya acayip musait bir mesire alanı, her yer tertemiz, giriş 21 tl

Tomar Falls Nature Park
AK
Abukhalid K
08.07.2022
4

Amazing huge natural waterfall with beautiful forest and streem views.Great picnic and camping area with many restaurants and cafes available next to waterfall.

Tomar Falls Nature Park
AT
Atölye Tasarımperestt
08.07.2022
5

Harika bir şelale... tesadüf eseri rotamıza dahil ettik. Kesinlikle daha çok reklamı yapılmalı. Yürüyüş parkuru ,seyir terası özenle yapılmış. Şelaledeki işletme de gayet temiz ve uygundu. Tekrar gelmek için planlar yapıldı 😊

Tomar Falls Nature Park
hk
halime kaya
08.06.2022
4

Cam terası var ama bakımsız olduğu için aşağısı görünmüyor. Piknik yerleri, kamelyalar mevcut.

Tomar Falls Nature Park
YG
Yıldırım G
08.03.2022
5

Doğa harikası bir yer! Kesinlikle görülmeli suyu içilmeli :İşletmesi çok güzel çevreye gayet duyarlı.

Tomar Falls Nature Park
SE
Sami Efendi
07.26.2022
5

Bölgede iseniz mutlaka gitmelisiniz. Piknik için özel kamelyalar oluşturulmuş. Temiz ve çevreye duyarlı. Muhteşem şelale manzarası görülmeye değer.

Tomar Falls Nature Park
NT
Neslihan Tuncay Yenilmez
07.24.2022
5

Mükemmel bir yer piknik için kamelyalar var mangal yakılabiliyor temmuz ortası geldik buz gibiydi hazırlıklı gitmek lazım umumi tuvalet var çeşmeler de bol

Tomar Falls Nature Park
mel
07.23.2022
5

very amazing place. restaurants there are questionable though. nice ice cream spots. lovely mangal/bbq spots. 10/10

Tomar Falls Nature Park
TB
Thomas Bernegger
07.22.2022
4

Great waterfall and perfect location for photo shootings. Clean path to the fall.5th star it the glass roof for the panorama deck would have been clean.

Tomar Falls Nature Park
GG
Gökhan Güven
07.22.2022
5

Muhteşem bir yer. Temiz düzenli. Nehir boyu kamelya var. Ateş yakılması yasaklanmali bence. Su buz gibi. Cam teras ilave edilmiş. Otomobil giriş 21tl olmuş.

Tomar Falls Nature Park
SH
Selman Halep
07.20.2022
5

Gümüşhane ye yolu düşen herkesin muhakkak görmesi gereken bir doğa harikası..

Tomar Falls Nature Park
SBGT
07.17.2022
5

Yeni yapılmış yolları ile artık eskisinden daha güzel bir doğa harikası. Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir yer.

Tomar Falls Nature Park
MY
Mustafa Yılmazer
07.15.2022
5

Gümüşhaneye gelmişken gittiğimiz doğal şelale. Şiran yolu üzerinde yer alıyor, manzara severler için tavsiye edilir.

Tomar Falls Nature Park
BN
Beyza Nur
06.12.2022
5

Kesinlikle buranın tanıtımının gerektiği gibi yapılmadığını düşünüyorum. Zira bu güzellikteki bir yeri çok daha önce duymuş olmam gerekirdi. Resmen bir doğa harikası. İçindeki mekanda yemekler lezzetli ve uygun fiyatlıydı. O kadar temiz bir yer ki bayıldım. Neyse zaten uzunca bir süre de keşfedilmez umarım. Ama siz duyduysanız hiç düşünmeden ziyaret edin.. :)

Tomar Falls Nature Park
RA
Rahmi Aşkın ÇİL
05.22.2022
5

Gayet güzel bir yer işletmede gayet temiz tutmuş etrafı ve düzenli yalnız şelaleye dere boyunda bir yol yapılsa bence daha güzel olur

Tomar Falls Nature Park
GS
Gezme Sanatı
05.09.2022
4

Şelaleler çok güzel.En tepeye çıkmak biraz yorucu .Tepe kısımda cam teras var.Şelalelerin sesi ve ortam çok dinlendirici.Sadece tuvaletlerde kağıt yok.O kötü.Biraz daha ilgilenilmesi gerekiyor

Tomar Falls Nature Park
Kürşat ÖZCAN
05.05.2022
5

Gümüşhanede görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Özellikle yaz sıcaklarında lokal bir serin iklime sahip. Şelaleye eriştiğinizde muhteşem bir manzara sizleri bekliyor. Suyu oldukça serin. Merdivenle şelale dibine inerek ayaklarınızı suya sokabilirsiniz. Su o kadar soğuk ki uzun bir süre suda duramazsınız. Mangal ve semaver yakılmasına izin veriliyor. İşletme çok temiz, insanlar da çevreye duyarlı. İşletme sahibi oldukça ilgili ve tabiat parkına hak ettiği değeri göstermiş. Yemek yemek ve bir şeyler içmek için mekanlar mevcut. Ulaşım için yolu oldukça güzel.

Tomar Falls Nature Park
em
engin musa aslan
04.25.2022
2

Eğer yakın bir yerde ikamet ediyorsanız Arkadaş veya ailece gidilip piknik yapılabilir bir alan ama taa uzaklardan sırf şelaleyi görmeye gideyim diyorsanız oturun evinizde..yani şelaleden çok taşların arasından çıkıp akan bir su ..benim kendi fikrimce şelale demem buraya..zaten kayadan bir damla su çıksa hepsine şelale diyoruz .ayrıca girişte alınan 14 lira otomobil giriş ücretide yanında bonus..

Tomar Falls Nature Park
Ömer Aktan
04.14.2022
5

Daha önce sonbaharda gitmiştim su debisi baya azdı ilkbaharla birlikte su baya yükselmiş. Bu arada Milli Park 15 Nisan da açılıyor girişe aracınızı park edip yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Tomar Falls Nature Park
AA
Ali Alas
03.26.2022
5

Güzel bakımlı ulaşımı biraz zorda olsa birçok yere göre kolay. Gidip görülmesi gereken bir şelale. Ama Kayseri / Yahyalı da bulunan Kapuzbaşı şelalesini Türkiye Türkiye de ki hiçbir şelale tutmaz imkanı olanın oraya gitmesini tavsiye ederim.

Tomar Falls Nature Park
YU
Yılmaz USTA
01.19.2022
5

Gümüşhane Şiran ilçesinde bulunan doğa harikası bir yer.Ben Şirana oradan da navigasyonla şelaleye gittim.Yol köy içerisinden geçiyor ve gayet düzgün.Şelalenin yanında kafe tarzı hizmet veren bir yer de bulunuyor.Taşların içerisinden çıkan şelale sizi çok etkileyecek.Muhteşem..

Tomar Falls Nature Park
YY
Yahya Yilmaz (gezen.ayak_61)
09.22.2021
5

Milli parklar içinde bulunan şelale gayet güzel. Giriş 14 tl ücretli.. Milli parklar içinde lokanta, hediyelik eşyalar satılan yerler var. Şelâle 5-6 dakikalık yürüyüş mesafesinde.. bu mesafede kamelyalar var.. gayet düzenli ve temiz bir yer.. çöp yoktu etrafta (bunu söyleyebilmek çok güzel). Karavan veya çadır için bir yer ayrılmış.. fiyat 41 tl idi.. görülmeye değer..

Tomar Falls Nature Park
CE
Can Er
09.07.2021
5

Harika bir yer. Irmak kenarlarında kamelyalarda ailenizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Mangal yerleride var. İçeceklerinizi karpuzunuzu, mangalınız pişene kadar ırmağa bırakıyorsunuz ve buz gibi oluyor. Motosikletle 2 kişi giriş ücreti 9 TL 5 Eylül 2021 itibariyle. İşletmeci arkadaşları da tebrik ederim. Çok örnek bir yer olmuş.

Tomar Falls Nature Park
Ümmü Hureyre
09.07.2021
5

Gümüşhane’de gidilebilecek en güzel yer. Piknik yapabilmek için kamelyalar var, şelaleden akan soğuk su, lokantalar ve hediyelik eşya alabileceğiniz sergiler bulunuyor. İmkanınız varsa mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Tomar Falls Nature Park
EN
Esra Nur
08.30.2021
3

Doğa güzelliği harika zaten. Suyu havası tertemiz. Sadece yangınlari önleme amaçlı mangal yakmak yasaklanmış ama bir tane restaurant var ve fiyatlar biraz daha makul tutulabilir. semaver yakmak yasak çünkü restorant çay vermiyor çay da başka yerde ücretli. Şelaleye giriş ücreti 14 lira . Böyle doğa harikası yerleri ticarete dökülmeden korunabilse daha güzel olacak.

Tomar Falls Nature Park
MT
Muhammet Temiz
08.30.2021
5

Suyun kayalıkların içinden çıkarak oluşturduğu bir şelale, bu özelliği ile diğer şelalelerden farklı. Şelale suları akarak Kelkit Çayına katılıyor. Şelaleye giden yollar sıfır asfalt, tabiat parkının içi de gayet düzenli. Otoparkta görevliler düzen sağlıyor. Lavabo var, ücretsiz ve temiz. Restoran ve hediyelik eşya satılan yerler mevcut. Şelaleye çıkarken kamelyalar var, oturup bir şeyler yiyip içip dere sesi eşliğinde dinlenebilirsiniz. Su son derece soğuk, 40 derece sıcakta yanarken su o kadar soğuk ki ayağınız sızlıyor soğuktan. Şelale yolu üstünde Çukurkaya Kilisesi var. Orayı da görebilirsiniz.

Tomar Falls Nature Park
JA
Jamal Alkuwari
08.24.2021
5

Great natural waterfalls with beautiful views.Many restaurants and cafés available in the area.Many steps up and down until you reach the waterfalls therefore weelchair access not passable.

Tomar Falls Nature Park
MA
Mehmet Ali Canbal
08.22.2021
5

Gümüşhane ili Şiran ilçesi sınırlarında bulunan, kesinlikle görülmeye değer bir yer. Temiz havası ve buz gibi suyuyla yaz aylarında vakit geçirilebilecek yerlerden. Yaz aylarında şelale daha az coşkulu akıyor.

Tomar Falls Nature Park
KS
Kenan Sevinç
08.18.2021
5

Şiran ilçe merkezine 15 dakikalık mesafede bir mesire alanı. Milli Parklara bağlı alan, meşe ağaçlarının egemen olduğu derin bir vadide doğal bir şelaleyi barındırıyor.Alana ulaşım kolay, yol tamamen asfalt. Girişte otomobillerden 14 tl ücret alınıyor. İçeride market, mescit, restoran, tuvalet, park alanı ve su içilebilir çeşmeler bulunuyor. Dere boyunca yaya yolu (bebek arabası için uygunve piknik yapabileceğiniz kamelyalar mevcut. Mangal yakmaya izin verilmiyor. Şelaleye kadar yürüyüş yolu (uzun merdivenler varbulunmakta. Şelalenin önünde cam seyir terası yer alıyor.

Tomar Falls Nature Park
SN
Sofie Ndreka
08.12.2021
5

Peaceful 😇

Tomar Falls Nature Park
Zekai İnan
08.08.2021
5

Doğal dokusu ve gözelerden akan soğuk suyu ile ziyaret edilmesi gereken bir yer. Regrasyon alanları restoran ve piknik yerleri ile herkese uygun bir dinlenme ve eğlenme imkânı sunuyor. Suyu gerçekten çok soğuk, doğal kaynak sularını severim içine girerim ancak buna çok fazla dayanamadım. Ayrılmaya da kıyamadım.

Tomar Falls Nature Park
ET
Engin Tütüncü
08.06.2021
5

Sahip çıkılması gereken ama sahip çıkılamayan güzel yerlerden. Kalabalık günlerde yetmese de otoparkı mevcut. Çayınızı kahvenizi içebileceğiz kafe ve restoranı mevcut. Şelaleye giden yola tahta döşenmiş. Şelaleye çıkan merdivenlere kadar kamelyalar yapılmış. Pikniğe gelen ziyaretçilerin dumanı eşliğinde yürüdükten sonra dik bir merdiven ve kısa bir yürüyüş yolundan sonra şelaleye ulaşılıyor.vaktiyle suyu daha coşkun akarken zamanla azalmış. Ziyaretçilerin yosunları koparmasın şelalenin tepesine çıkmasına mani olacak bir güvenliği olsa elde kalan görüntüsü de bozulmasa keşke.

Tomar Falls Nature Park
AB
Ali Balta
08.02.2021
3

Şelale on numara, manzarasi super suyu cok guzel, Giris ucreti 15 TL idi, biraz fazla otopark ucreti olarak, restorant kullanmadik fakat dondurmacisi asiri pahali, tek olmasindan dolayi 1 top dondurma (yani yarim top4 TL istersen al istersen alma der gibi, sacma bir isleyisi var. Gezilecek guzel, arabanizi otoparka gelmeden birakabilirsiniz, otopark ucreti odemezsiniz, cok az bir yurume mesafesi var.

Tomar Falls Nature Park
HT
Halil Tombak
07.27.2021
5

Tomara Şelalesi, Gümüşhane ili, Şiran ilçesi sınırlarında bulunan şelaledir. Kelkit Çayının kolu olan Tomara Çayının vadisinde yer alır. Adını çevrede yetişen tek yıllık Tomara (kaldirikbitkisinden alır.Şelale eğim dikliğinden düşen normal şelaleler gibi değildir, eğimli bir yüzeyden akışa geçer. Sular yamaçtan gür bir karstik kaynak olarak çıkar. Şelale sularından 35 m genişliğinde, 15 yüksekten akarak Tomara Çayına karışır. Şelalenin suları doğu kısmında 18 m, orta kısmında 14 m, batı kesiminde 22 mden düşmektedir. Şelalenin dev kazanı veya gölü gelişmemiştir.İlçe merkezinin güneyinde Seydibaba köyü yakınlarındadır. Şirana uzaklığı 21 kmdir. Ağagüneyi Tepesinin KB, Tomara Deresinin vadisinin GD yamacındadır.

Tomar Falls Nature Park
Fatih ŞENEL
07.25.2021
5

Gümüşhane ye yolu düşenin mutlaka görmesi gereken bir yer. Gümüşhane Merkeze 88 km, Kelkite 36 km uzaklıkta bir şelale. Yolu gayet düzgün. Girişte 15 yaşından küçüklerden ücret alınmıyor. Yetişkinler için ise 4,5 TL, Otomobillerden 16 TL ödeme alıyorlar. İçeride Lokanta, çay ocağı, Hediyelik eşya ve Pestil Köme satış istasyonu, kahvehane, mescit, WC, Dondurmacı gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz yapılar mevcut. Ayrıca semaverinizi, mangalanızı alıp piknik yapabilirsiniz. Piknik yapmak isterseniz mutlaka erkenden giderek bir çardak kapmanızı tavsiye ederin. Ayrıca buz gibi soğuk suya gitmek için yanınıza terlik alın.Gümüşhane Kelkit Şiran Tomara istikametini kullananlar için güzergah tavsiyesi 1. Tomara Şelalesi, 2. Çakırkaya Kilisesi 3. Kelkit Döneri, 4.Kelkit fırınlarından peksimet ve kete ve köy ekmeği almanız.

Tomar Falls Nature Park
NJ
Noah J.
07.12.2021
4

Beautiful waterfalls and great park to visit. It is a bit crowded and small though. If not too far out of your way, its worth visiting for a few hours or even the whole day.

Tomar Falls Nature Park
NE
Nasser Emad
06.29.2021
5

Perfect place for relaxing with very nice food and staffLong way but its worth it

Tomar Falls Nature Park
SS
Salem Shoran
04.24.2019
4

Good place

Tomar Falls Nature Park
am
ahmet mutlu akyüz
08.25.2018
5

Very beatiful place to make a picnic. There is a big waterfall between the mountains and the water is coming inside out from the middle of a mountain.

Last update: {date}
4.3
50
Open
Tomar Falls Nature Park in Gumushane

Boğazyayla Köyü, 29700 Şiran/Gümüşhane, Turkey, Gumushane

Your question has been sent.

Expect an answer!

Thank!

Your review has been submitted.

Thank you for being with us!

We will call you back!