Rangooniha Mosque - Museum in Shādegān, Iran
Rangooniha Mosque in Shādegān
Description
خیلی خیلی خاص و زیبا بود معماریش، فکر میکنم برگرفته از معماری معابد هندی بودایی بود. رنگپردازی داخل مسجد رنگونیها واقعا چشمنواز بود. اگر آبادان رفتین حتما به اینجا سر بزنین.
Moreکاشکی مسئولین شهر یه کم به این اثار باستانی زیبا بیشتر بها میدادن و این خودش یک منبع درامد و جذب توریست میتونه باشه
Moreمسجدی است زیبا که توسط هندی ها در ابادان احداث شده
Moreمسجدی با معماری هندی در ورودی شهر ابادان
زیبا و دیدنیبه یاد هند میندازه
معماری و طراحی داخلی جالبی داره.
مسجدی کوچک اما زیبا که در اواخر دوره قاجار ساخته شده و معماری جذابی دارد.
Moreخیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت . خیلی زیباست . از نظر تاریخی خیلی قدیمی نیست . اما بدلیل سبک معماری متفاوت بسیار جالب توجه است . در حال حاصر که امکان بازدید نداشت .
Moreمن سرچ کرده بودم و این مسجد رو به عنوان موزه اسناد میشناختم تا وقتی که رفتم آبادان!در مسجد بسته بود و تقریبا متروکه به نظر می رسید و نه موزه اسناد!سربازی که تو ساختمون کناری مسجد نگهبانی میداد، صدام کرد و برام توضیح داد که چجوری در مسجد رو باز کنم تا بتونم وارد حیاط بشم و بعدش چطور در ساختمون رو باز کنم و داخل ساختمون بشم، که طبق حدس من، واقعا متروکه بود!اما معماری بنا بسیار جذاب هست، گویا اسم اصلی مسجد ماندر هست اما چون رانگونی های کارمند شرکت نفت اینجا رو به سبک هندی ساختند، به اسم رنگونی ها معروف شده!
Moreمسجد متفاوتترین بنا را در میان مساجد ایران دارد و نشانی از معماری ایرانی در آن نخواهید دید. معماری خاص هندی، این بنا را در شهر متمایز کرده است و ساخت آن مربوط به دوران قاجار است. این مسجد در موقعیت مکانی صفر مرزی و در کنار رود تاریخی و پهناور اروند، در جنوب غربی ایران واقع شده است. این رود به شط العرب هم شناخته میشود و در مرز ایران و عراق جا خوش کرده است. چهار گنبد کوچک، دو مناره، ستون، پنجرههای گنبدیشکل، نقشونگارهای برجسته، گچبری و... از ویژگیهای مسجد رنگونیها در آبادان است. امروزه آثار موزه اسناد خطی و تاریخی را میتوانید در این مسجد مشاهده کنید.آدرس: خیابان امام، روبهروی انبار دارویی پالایشگاه، جنب اروند رود
MoreColorfull indain mosqe،
I didnt see the main mosque becase it was closed but i took picture from out side (on the wall)but it seem to be good.
Moreمسجد رنگونی ها یکی از مسجد های آبادان هستش که در زمان ساخت پالایشگاه آبادان گروهی از کارگران اهل رنگون برمه (میانمار، هندی و پاکستانی بنا کردنبرای ورود باید از درب نرده ای کنار مسجد وارد بشید چون درب اصلی بسته هستشInstagram: @farshid_bolouri
Moreبازهم خوزستان و بازهم بیمسئولیتی و خوابآلودگی مسئولینحق یکی از دوستداشتنیترین شهرهای ایران، یعنی آبادان اصلا این وضعیت نیست. یک جاذبه تاریخی زیبا تبدیل به یک مکان متروکه شده و کلا بستهاس، به لطف مسئولین شهری آبادان و استانی خوزستانکلا حرفی واسه گفتن نمیمونه
Moreفقط روزهای جمعه باز است
جلوهای از زیباییهای آبادان رو میتونید در این مسجد ببینید البته برای رفتن باید با میراث فرهنگی آبادن هماهنگ کنید
Moreاگر به آبادان رفتید در کنار بازار ته لنجی ها حتما این مسجد کوچک و زیبا را ببینید و در موردش هم مطالعه کنید.مسجد با معماری منحصر بفردی (برمه ایدر ایران ساخته شده
Moreسال ۱۲۹۱شمسی پالایشگاه آبادان به عنوان اولین واحد تصفیه نفت ایران و مرکز عمده صدور فراوردههای نفتی در نیمکره شرقی آغاز بکار کرد. با مطرح شدن آبادان به عنوان یکی از شهرهای صنعتی، هزاران تبعه انگلیسی، هندی و پاکستانی به این شهر مهاجرت کردند. از نخستین گروههایی که به آبادان آمدند کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه و عمدتاً رنگونی الاصل و مسلمان بودند. به همین لحاظ درصدد تأسیس عبادتگاه در زمینهای شرکت نفت بآمدند و بالاخره با موافقت این شرکت، ساخت مسجد بدست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و در سال ۱۲۹۹ خورشیدی بنای آن نهاده شدزیبا و تاریخی
Moreجز ۱معماری زیبا که شبیه بناهای هندی است چیز خاصی ندارد.دیدنش خالی از لطف نیست.مخصوصا هنگام ورود به مسجد نوشته روی دیوار را ملاحضه بفرمایید.تقریب مذاهب در واقعیت.بدور از هرگونه تعصب.
Moreمسجد کوچکی هست اما معماریش خاص هست به خاطر اینکه توسط هندی ها ساخته شده. روبروش یک پارکینگ عمومی هست اما تو تعطیلات ممکن هست ظرفیتش تکمیل بشه.
MoreTiny mosque but full of history. New architecture in Iranian view
خیلی زیبا و جذاب بود . و واقعا یه مسجد متفاوته
Moreبا احداث پالایشگاه آبادان تعدادی از کارگران پالایشگاه رنگون از کشور برمه سابق و میانمار کنونی به شهر آبادان مهاجرت کرده و در پالایشگاه آبادان مشغول بکار شدند. این مسجد به درخواست آنها کارگران مسلمان رنگونی و با معماری از شبه قاره هند ساخته شده است.
Moreمکانی دیدنی درآبادان که متعلق به میانماریهای اهل سنت است و۹۸سال قدمت دارد.
MoreSo beautiful
Good place to start to see Abadan
Amazingly beautiful
Awsome
جذاب هست، مقابل درب ورود پالایشگاه نفت آبادانکه بعد از احداث پالایشگاه اولین کارکنانش از شرکت نفت رنگون برمه آورده شده بودند که برای انجام مراسم مذهبی خود اقدام به ساخت این مسجد میکنند.حیف که در روزهای بخصوصی درسال میتوان از آن بازدید کرد.
MoreCant even find it there, Not even a simple sign near there
Do you believe that this historical place was closed?!
سال ۱۲۹۱شمسی پالایشگاه آبادان به عنوان اولین واحد تصفیه نفت ایران و مرکز عمده صدور فراوردههای نفتی در نیمکره شرقی آغاز بکار کرد. با مطرح شدن آبادان به عنوان یکی از شهرهای صنعتی، هزاران تبعه انگلیسی، هندی و پاکستانی به این شهر مهاجرت کردند. از نخستین گروههایی که به آبادان آمدند کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه و عمدتاً رنگونی الاصل و مسلمان بودند. به همین لحاظ درصدد تأسیس عبادتگاه در زمینهای شرکت نفت بآمدند و بالاخره با موافقت این شرکت، ساخت مسجد بدست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و در سال ۱۲۹۹ خورشیدی بنای آن نهاده شد.سبک معماریمسجد رنگونیها، به سبک معماری شبه قاره هند با گچبریهایی زیبا و برجسته و آرایههایی سیمانی و منحصربفرد دارای شبستان، حیاط اصلی و مأذنه و در پیشانی بنا نقشینهای منقش به آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» میباشد. متولی مسجد شیخ عبدالرشید مندل بود و امامین جماعت آن، شیخ قادری هندی، حاج آقا رنگونی و سپس محمد اسلم راجا بودند.بت مسجد رنگونیها در فهرست آثار ملیاین بنای تاریخی در تاریخ ۹ فروردین ماه ۱۳۷۸ به شماره ۲۲۸۹ به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسید.
MoreNot to update your information.
گویا کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه که برای کار به آبادان آمده بودند این مکان را به عنوان عبادتگاه با موافقت شرکت نفت در زمین های این شرکت به دست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان در سال ۱۲۹۹ بنا نهادند. به سبک معماری شبه قاره هند با گچ بری هایی زیبا و برجسته و آرایههایی سیمانی و منحصر بفرد دارای شبستان، حیاط اصلی و مأذنه و در پیشانی بنا نقشینهای منقش به آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» میباشد.به طور کاملا گذری و بدون اطلاع از وجود این محل با آن روبرو شدم و از دیدن آن لذت بردم.
Moreسبک معماری خاصی داره 😊
I love this historical mosque, but there is not any body who guide you
بسیار زیبا تمام تزئینات داخلی به جای گچ از سیمان استفاده شده بود
Moreنمی دونم چرا باز نیست
Interesting mosque with interesting architecture! Loved the exterior of the building. The inside is not the best mosque interior that I have seen.
MoreHeritage of Abadans construction era in 20 and 30s. Full of energy and good vibes
Moreبسیار زیبا بود مخصوصا برای عکس گرفتن
simple and unique
مسجد رنگونی ها در اصل مسجدی متعلق به اهل تسنن پاکستانی بوده که در زمان پهلوی ساخته شده و قوانین خاصی داشته است. مثلن زنان اجازه ی ورود نداشته اند با کفش نباید وارد مسجد می شد و... در زمان جنگ این مسجد هم مثل بسیاری از بناهای شهرهای مرزی متروکه می شود و در همین مدت به تصرف دولت در می آید. خانه ی کنار مسجد که متعلق به پیشنماز بوده تخریب می شود و پاسگاه می شود. بعدها با کمک سازمان میراث فرهنگی مسجد بازسازی می شود و اکنون برای بازدید عموم باز است (در آن نماز اقامه نمی شود).مسجد از آن چه در عکس ها نشان داده می شود کوچکتر است. حیاطی کوچک و شبستانی کوچک. جذاب ترین بخش مسجد محراب رنگی آن است. اطراف مسجد هنوز هم پاسگاه است و افراد نظامی در آن تردد می کنند. این مسجد ورودی ندارد و به رایگان می توان از آن بازدید کرد. کنار ورودی مسجد پله هایی است که به اتاقک کوچک بالای آن منتهی می شود. می گویند ورود به اتاقک به علت امکان سقوط ممنوع است اما در این زمینه سخت گیری نمی شود.پارک کردن کنار مسجد رنگونی ها به علت محیط نظامی اطراف آن مطلقا ممنوع است اما روبروی مسجد پارکینگ عمومی هست (ما در عید نوروز ۹۷ رفتیم. ممکن است در اوقات دیگر سال پارکینگ فعال نباشد. ورودی پارکینگ ۲۰۰۰ تومان و به ازای هر ساعت توقف ۵۰۰ تومان است).ورود به مسجد برای معلولان امکان پذیر است.مسجد رنگونی ها نزدیک رستوران مشهور پاکستانی ها است که در آن غذاهای محلی تند سرو می شود. همچنین بازار ته لنجی هم کنار مسجد است. کلیسای معروف آبادان که کنار یک مسجد است نیز در همین منطقه وجود دارد.
Moreمسجد متفاوتی است، بیشتر اوقات در مسجد بسته است.
Moreیکی از زیباترین جاهای شهر آباداننمای بیرونی قشنگی داره، اما نقطه قوتش نمای داخلی و معماری و رنگبندی داخلی اون هست.البته در این مکان بسته اما سمت چپ یک خانه ای هست که یک سرباز محافظ این مکان در اونجا زندگی میکنه، که با زدن در اونجا، میاد و در مسجد رو باز میکنه
Moreمسجد رنگونی ها سال ۱۳۰۰ شمسی در کنار پالایشگاه آبادان ساخته شده . این مسجد با تقاضای عده ای از مسلمانان سنی مذهب شبه قاره هند که عمدتا مهاجرانی از اهالی رنگون پایتخت میانمار بوده و در پالایشگاه نفت آبادان مشغول به کار بوده اند احداث شده و به همین دلیل نام مسجد رنگونی ها گذاشتن. این مسجد به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده است. نکته جالب اینه که مردم آبادان این مسجد رو به اسم کلیسا می شناسند که دلیل اصلیش نوع معماری مسجد هست که با معماری عرف تمام مساجد ایران متفاوت هست ، داخل شهر آبادان از هر کس بپرسید مسجد رنگونی کم میشناسن و بیشتر به نام کلیسا میشناسن، حتما آبادان میاید مسجد رو ببینید.
Moreیکی از زیبا ترین معماری ها در ایران
Its closed now,No one answer why it is closed!!!بسته است متاسفانه
این مسجد برای مسلمانهای هندی که در شرکت نفت کار میکردند ساخته شده ولی هماکنون به دلیل بازسازی امکان بازدید ندارد.
Moreمسجدی با سبک معماری هندی