Your question has been sent.
Expect an answer!
Piața Ovidiu 9, Constanța 900178, Romania, Constanta
Ovidiu's Statue - Sculpture in Constanta, Romania
Fain!"Surgiunindu-mă, mi-ai poruncit să văd regiunile PontuluiȘi să despic cu nava marea scitică.Supunându-mă poruncii am venit pe țărmurile urâte ale Euxinului.Ținutul acesta se află sub polul cel înghețat.Nu mă chinuiește atât clima mereu friguroasăȘi pământul veșnic ars din pricina gerului alb,Nici faptul că barbarii nu cunosc limba latină,Iar limba greacă a fost învinsă de limba getică,Dar mă îngrozește faptul că sunt amenințat din toate părțileDe Marte, care se află foarte aproape de mine,Iar zidul mic cu greu ne poate apăra de dușman.Ce-aș putea face mai bun eu, care sunt părăsit aici pe țărmuri singuratice?Ce leac să încerc pentru a-mi ușura necazurile?Dacă privesc acest loc, el îmi apare neprietenos și nicăieri,În toată lumea, nu poate fi altul mai trist.Dacă privesc oamenii, căci abia sunt vrednici de acest nume,Văd la ei mult mai multă cumplită sălbăticie decât la lupi."
Zonă plăcută de vizitat.
It was fantastic
❤️
Statuia lui Ovidiu este un monument aflat în centrul istoric al orașului Constanța. A fost realizată în 1887 de sculptorul italian Ettore Ferrari. O replică identică se află din 1925 la Sulmona, orașul său natal din Italia.Este așezată în peninsulă, în Piața Ovidiu, în fața clădirii fostă a Primăriei Constanța, azi a Muzeului Național de Istorie și Arheologie, lângă portul Tomis.Primul dintre monumentele statuare ridicat la Constanța după intrarea sub administrație românească este cel care îl înfățișează pe marele poet roman Publius Ovidius Naso (43 î.e.n. — 17 e.n.). Statuia din bronz îl înfățișează pe Ovidiu într-o atitudine adânc meditativă. Dezvelirea statuii, în august 1887, a prilejuit o adevărată sărbătoare la care au participat toți constănțenii, în frunte cu prefectul Remus Opreanu, inițiatorul „Comitetului pentru statuia lui Ovidiu”.Statuia se află pe un soclu de marmură albă, pe care este încrustată o placă cu un text din „Tristele”.„Sub astă piatră zace Ovidiu cântărețulIubirilor gingașe răpus de al său talent.O, tu ce treci pe aicea și dacă ai iubit vreodatăTe roagă pentru dânsul sa-i fie somnul lin.”Inițial statuia a fost amplasată cu fața spre nord, construcția Palatului Primăriei impunând, în 1921, mutarea pe actualul loc. În cursul ocupației Germano-Bulgare, în anii 1916-1918, statuia a fost dată jos de pe soclu de armata bulgară, pentru a fi luată ca pradă de război, dar intervenția unor ofițeri germani a oprit originala "inițiativă culturală"; până la revenirea autorităților românești, în noiembrie 1918, statuia a fost adăpostită în subsolul Primăriei. În 1925, o replică fidelă a acestei opere a fost dezvelită în orașul natal al poetului - Sulmona. După 1970, statuia lui Ovidiu a fost toaletată, dar necorespunzător.
Una dintre cele mai cunoscute statui din țara noastră.
Păcat ca muzeul arata rău.
Locație Frumoasă!
Statuia era la locul ei. Piața usor îngrijită...păcat de cele câteva clădiri in paragina..din jurul pieței..inclusiv muzeul de arhitectura..ce sta sa cadă..
Паметника на Овидий, намира се на площада пред Археологическия музей на град Констанца. Овидий е бил заточен ,изпратен в изгнание от Октавиан Август. Тук е починал.
Statuia lui Ovidiu este un monument aflat în centrul istoric al orașului Constanța. A fost realizată în 1887 de sculptorul italian Ettore Ferrari. O replică identică se află din 1925 la Sulmona, orașul său natal din Italia.Este așezată în peninsulă, în Piața Ovidiu, în fața clădirii fostă a Primăriei Constanța, azi a Muzeului Național de Istorie și Arheologie, lângă portul Tomis. Primul dintre monumentele statuare ridicat la Constanța după intrarea sub administrație românească este cel care îl înfățișează pe marele poet roman Publius Ovidius Naso (43 î.e.n. — 17 e.n.). Statuia din bronz îl înfățișează pe Ovidiu într-o atitudine adânc meditativă. Dezvelirea statuii, în august 1887, a prilejuit o adevărată sărbătoare la care au participat toți constănțenii, în frunte cu prefectul Remus Opreanu, inițiatorul „Comitetului pentru statuia lui Ovidiu”.Statuia se află pe un soclu de marmură albă, pe care este încrustată o placă cu un text din „Tristele”.„Sub astă piatră zace Ovidiu cântărețulIubirilor gingașe răpus de al său talent.O, tu ce treci pe aicea și dacă ai iubit vreodatăTe roagă pentru dânsul sa-i fie somnul lin.”Inițial statuia a fost amplasată cu fața spre nord, construcția Palatului Primăriei impunând, în 1921, mutarea pe actualul loc. În cursul ocupației Germano-Bulgare, în anii 1916-1918, statuia a fost dată jos de pe soclu de armata bulgară, pentru a fi luată ca pradă de război, dar intervenția unor ofițeri germani a oprit originala "inițiativă culturală"; până la revenirea autorităților românești, în noiembrie 1918, statuia a fost adăpostită în subsolul Primăriei. În 1925, o replică fidelă a acestei opere a fost dezvelită în orașul natal al poetului - Sulmona. După 1970, statuia lui Ovidiu a fost toaletată, dar necorespunzător.
Piața Ovidiu din Constanța.Statuia poetului exilat Ovidiu ce se află în piața ce-i poartă numele, constituie pentru noi astăzi un prilej de ai descoperi istoria fascinantă a vieții acestui cântăreț ce evoca în poemele sale dragostea efemeră a timpurilor sale, în Roma antică. Ovidiu a trăit în timpul celor mai mari poeți ai Romei : Virgiliu , Horațiu și se bucura din plin de considerația împăratului August, la curtea căruia se pare că era stimat și bine primit . Însă din motive încă neelucidate pină astăzi și existând multe speculații pe acest subiect, Ovidiu va ajunge sa fie exilat aici la Tomis, către bătrânețe, la vârstă de 50 de ani, pe la anul 9 d.h ,de chiar împăratul August . Tristețea și deprimarea pe care a trăit-o aici se reflectă în poemele sale triste și pline de jale in care acesta își trăia amarul pe malul marii la Tomis. Surghiunul său ce pare nejustificat, este dureros căci se afla departe de Roma, de locul unde se afla familia sa, într-o țară considerată barbară și iată că toată această dramă a dus la moartea sa în anul 17 d,h, în perioada cînd imperiul era condus de Tiberiu. Citim cu nostalgie slovele săpate în placa de pe soclu :"Sub această piatră zace Ovidiu ,cîntărețul iubirilor gingașe răpus de alsau talent . O, tu ce treci pe aicea și dacăai iubit vriodată . Te roagă pentru dinsusă-i fie somnul lin ."În piata această cu o istorie la fel de interesantă poți veni oricînd să vezi acest interesant reper istoric, amplasat aici în anul 1887 și este considerat un obiectiv de mare interes turistic.
Statuia lui Ovidiu, realizata de italianul Ettore Ferrari, la 1887, deci destul de repede dupa Razboiul de Independenta si revenirea Dobrogei la Regatul Roman, reprezinta pentru mine un prilej de nostalgie.In copilarie, veneam cu parintii in vacante la Constanta si sederea noastra era cu neputinta sa nu cuprinda macar cateva plimbari prin Piata Ovidiu. Așa ca si astazi, eu asociez Piata si Statuia lui Ovidiu cu vremurile fericite ale copilariei.
Gezmekten mutlu olduğumuz tarihi bir meydan. Cami ve kiliseler yan yana.
Warto zobaczyć pomnik wybitnego poety w samym centrum rynku starego miasta w Konstancy.
Публий Овидий Назо (Publius Ovidius Naso), велик древноримски поет, е роден през 43г. пр. н. е. близо до Рим. Прекарва последните си десет години заточен в Томи, Римска империя, днешна Констанца - Румъния. Намира се в старата част на града на централният площад Овидий (Piata Ovidiu), пред сградата на Националният музей по история и археология, близо до пристанище Томис (Тomis Turistic Port).
Ovidu is the best one 😀
Incredible this city,explore as much as possible to see many incredible old buildings
O piață încărcată de istorie. Un loc unde poți cumpăra suveniruri începând cu antichități până la tot felul de gablonțuri. Obiective turistice de vizitat. Un loc cu spectacole tot timpul verii. Zonă de relaxare. Vizitați și voi!...
Приятная площадь для вечерних прогулок, много детей и молодежи, много кафе.
Dotyk historii, choć otoczenie wymaga renowacji. Mocny akcent w historii miasta.
Visual bonito porém o prédio está abandonado e mal cuidado.
Esasen şu anki İtalya topraklarında Roma Imparatorluğu döneminde doğmuş ama Tomis (şu anki Köstencenin bir bölgesisürgünde ölmüş Şair Ovidius a ithaf edilerek 1800lü yıllarda yapılmış bu heykel şehrin tam ortasında. Arkasında eski Belediye şu anki Müze binası tüm haşmetiyle duruyor. Bronz heykel bu tarihi müze binası ile birlikte oldukça fotojenik bence. Zaten heykel koskocaman bir meydanın ortasını da süslüyor. Köstencenin tüm turistik noktaları da yürüyüş mesafesinde.
Veche dar trainica
A very nice, open space. Too bad there are no trees or green spaces where the benches are, to enjoy the summer breeze.
Un loc ce nu trebuie ratat.Piata OVIDIU impreuna cu FALEZA si Cazino sunt ancorele turistice pentru orasul Constanta.Singura durere este ca un asemenea monument ar fi trebuit insotit de o poveste si pus in valoare in mod corespunzator.Dar cum nu avem oameni care sa stie sa puna in valoare povestea si tragedia lui Ovidiu,postez aici ce spune WIKIPEDIA:"Întors la Roma, intră în cercul literar condus de Messalla Corvinus și duce o viață extravagantă lipsită de griji în mijlocul protipendadei romane. Operele lui sunt pe placul înaltei societăți și printre protectori se află însuși împăratul Augustus. După moartea lui Horațiu (8 î.Hr.), devine cel mai cunoscut și apreciat poet din Roma.În toamna anului 8 d.Hr., în timp ce poetul se afla pe insula Elba, în mod neașteptat, fără un vot prealabil al Senatului, Augustus hotărăște exilarea lui Ovidiu la Tomis, pe țărmul îndepărtat al Pontului Euxin. Forma de exil la care a fost supus era relativ mai ușoară și nu cuprindea clauza aquae et ignis interdictio (în sensul de „proscris în afara legii”). Motivele exilului sunt până astăzi învăluite de mister, cu atât mai mult cu cât Ovidiu avea poruncă de a nu comenta decizia lui Augustus. Ovidiu însuși scria că motivul ar fi fost „carmen et error”, o poezie și o greșeală. "
Nice place to hang around in the old town.
Locație situată în centrul municipiului Constanța și, destul de mult vizitată de turiști...
Statuia poetului Ovidiu situată într-o piață centrală, în fața Muzeului Etnografic
Ovidius Statue in the center of Ovidius Square
A fost poet roman, care, datorită perfecțiunii formale a stilului, umorului și fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alături de Horațiu și Virgiliu. Augustus hotărăște exilarea lui Ovidiu la Tomis, pe țărmul îndepărtat al Mării Negre. Motivele exilului sunt până astăzi învăluite de mister. Ovidiu însuși scria că motivul ar fi fost „carmen et error”, o poezie și o greșeală.
bella statua nella piazza principale
Die Statue von Ovidiu wurde 1887 vom italienischen Künstler Ettore Ferrari gefertigt und 1925 dubliziert, um es auch am Geburtsort vom Ovidiu in Sulmona, Italien aufstellen zu können. Publius Ovidius Naso wurde am 20. März 43 vor Christus in Sulmo geboren und ist wohl 17 nach Christus in Tomis verstorben, wo er die letzten 8 Jahre seines Lebens in Exil (auf Beschluss des Kaisers Augustusverbringen musste. Er war ein sehr bekannter antiker römischer Dichter für Liebesgedichte, Sagenzyklen und Klagelieder. Eine schöne und sehenswerte Statue, die sich direkt vor dem Nationalen Museum für Archäologie und Geschichte in Constanta am Ovidiu Platz befindet.
Nicely arranged seating. Spacious plaza good for tourism and family outings.
One of the interest points in Constanta, featuring Publius Ovidius Naso, an exiled roman poet.
Ok
Nice, cosy, historical place, related to the famous exiled poet.
Its so serious! Very cool statue!
Statuia poetului latin Ovidiu a fost executata de sculptorul italian Ettore Ferrie in anul 1887 ca un omagiu scriitorului care si-a trait ultimii ani de viata, in exil, la Tomis.
A must see among other in my Top 10 in Constanta. Nice place to walk during evenings with no wind, otherwise will be a pain. Very popular among kids due to rollers and skates slope from West to Eat side. A lot of good restaurants around, museum, Roman therme and a lot of yummy street food during events in Summer and Autumn.
Centrum starej części miasta, dobry punkt by rozpocząć spacer. W pobliżu znajdują się największe atrakcje turystyczne - Meczet Karola I, Muzeum Archeologiczne, Bulwar oraz pozostałości po starożytnej osadzie Tomis.
The statue of Ovidiu - the latin poet. It is situated in Constanta near the roman mosaic.
Its a symbol of Constanta s history
De 2 ani de cand a fost renovat centrul vechi totul arata foarte bine si frumos si civilizat. Poti face o plimbare spre Marina in conditii normale. Statuia este frumos lucrata si este simbolul orasului Constanta.
Nice place to relax, enjoy the old town side of Constanta
Zona modernizată, dar prea puțină vegetație. 😑😕
Daca nu ar fi stricata imaginea istorica prin organizarea de evenimente total nepotrite zonei, ar fi chiar un loc foarte frumos de recreere. Poate singurul al orasului.
Fajny plac z figurą Owidiusza, dobrze zjesz i napijesz się w spokojniejszej części miasta.
Pacat de babilonia arhitecturala din aceasta piata! Rusine edililor care au lasat asa ceva!
Situata in Piața Ovidiu - un loc minunat de promenada
Piața Ovidiu 9, Constanța 900178, Romania, Constanta
Your question has been sent.
Expect an answer!
Thank!
Your review has been submitted.
Thank you for being with us!
We will call you back!