• en

Orfűi Malommúzeum in Kaposvar

- View Place Hours
Place Hours
Orfűi Malommúzeum in Kaposvar
4.7
50
Direction

Orfű, Füzes Antal sétány 3, 7677 Hungary, Kaposvar

Ask a question
Description

Orfűi Malommúzeum - Museum in Kaposvar, Hungary

Overview
Features
Review
Add rating:
Orfűi Malommúzeum
BP
Balogh Pál
10.16.2022
5

Igazán varázslatos hely :Minden tökéletes volt, amikor ott voltunk: a kézműves vásár, a pékség termékei, a sörök, a melegétel, a hangulat a programon, és persze a csodálatos helyszín... Minden korosztálynak remek programpont!

Orfűi Malommúzeum
IK
Ilona Kurtsik
09.08.2022
5

Nagyon színvonalas, ún. Malom-túra programon vettünk részt. A muzeológus hölgy nagyon felkészült volt, alapos vezetést kaptunk. Érdekes volt a kézimalmos őrlés és a papírmerítés bemutatója is. A kávézó-pékségben sokféle helyben készült péksüti, ill. kenyér volt, de mi pl. üveges medvehagymás pestót is vásároltunk. A hagyományőrző házban szép kerámia ékszereket lehet venni, ill. különféle kézműves tanfolyamokra is fel lehet jelentkezni!

Orfűi Malommúzeum
Ágnes Szabóné
09.05.2022
4

Hétfőn szeptembertől nem látogatható. Mellette büfé üzemel. Kedves kiszolgàlàs finom ételek.

Orfűi Malommúzeum
Ágnes Hécz
08.27.2022
5

Really nice place. It definitely worth to try the guided tour in the mills. Interesting story, nice guide answering all our questions. Good family program.You can even see how the mills work.After the guided tour don’t forget to try the gulyás soup, it’s amazing.

Orfűi Malommúzeum
KB
Kotroczo Balazs
08.23.2022
5

Hangulatos a tanösvény, érdemes végig menni rajta!

Orfűi Malommúzeum
BS
Barbara Szaszkó
08.22.2022
5

Nagyon tetszett a malom túra, sok érdekességet hallottunk. A sütemények, italok finomak voltak, és külön öröm volt számunkra a helyben sütött kenyér kóstolása, és vásárlása. További sok sikert kívánunk!

Orfűi Malommúzeum
khronhun
08.22.2022
5

Véletlenül bukkantunk rá és a nap egyik csúcspontja kerekedett belőle. Előtte elképzelni sem tudtam, hogy mitől lehet érdekes egy malmokról szóló múzeum. Itt megtudhatjuk, hogyan működtek a papírmalmok, a száraz és a vízimalmok is. Nem olyan egyszerűen, ahogy elképzeltem. A jegy mellé idegenvezetést is kapunk, így mindenképpen ajánlott egy kitérőt tenni erre a gyönyörű vidékre. Ahogy láttam, még előrendelésre kenyeret is sütnek. Erről mi sajnos lekéstünk. :(

Orfűi Malommúzeum
BB
Bernadett B
08.12.2022
5

Nagyon tetszett az egész családnak. Profi bemutatást kaptunk, nagyon érdekes volt.

Orfűi Malommúzeum
NR
Nagy Richárd
08.10.2022
5

Szuper családi program! Minden korosztálynak ajánlom. Nagyon kedves és jó a személyzet... A vezetett túrák időpontjairól érdemes előre tájékozódni, de ha várni kell, akkor legalább van idő a remekbe szabott étel, ital és péksütemény kínálat kóstoláshoz.

Orfűi Malommúzeum
SG
Sopenhauer George
08.07.2022
5

Gyönyörű helyen,jó levegőn élvezhettük e páratlan látványt!Kitűnő kikapcsolódás a "malmok"felkeresése!Túravezetés van,amelynek bejárása kb.másfél óra!

Orfűi Malommúzeum
JS
Julcsi Szigeti
08.06.2022
5

Ez az egyik kedvenc helyem az orszagban, miota megnyitott a Garat/Malom pince, rendszeresen jarunk ide. Isteni finomsagok, jo borok, sorok, nagyon jo kis programok vannak most mar egesz evben. Gyerekkel is tokeletes. Annyira egyedi, semmi ehhez foghatot nem lattam meg, csak igy tovabb:)

Orfűi Malommúzeum
RN
Réka Nagy
08.05.2022
5

Nagyon kellemes hely, van egy kis falatozó/bolt (szörp, kávé, kenyér, sütik, tálak.. A malmokat bemutató idegenvezetés nagyon jó. Szórakoztató, tanulságos. Az csak bónusz hogy a malmokban hűvös is van ebben a forróságban :Van mosdó, ingyenes.

Orfűi Malommúzeum
AC
Attila Cseri
07.30.2022
5

Egy papírmalom, egy szárazmalom és egy vízimalom látogatható idegenvezetéssel. Szép és érdekes hely.Vannak ingyenes kézműves foglalkozások.A helyi kis büfében isteni kovászos kenyereket kapni (már amikor van, hamar elkapkodják).

Orfűi Malommúzeum
KK
Krisztina Kovács Korbély
07.19.2022
5

Csodálatos környezet! Barátságos kiszolgálás és tárlat vezetés! Nagyon jól éreztük magunkat!

Orfűi Malommúzeum
IP
István Pribóczky
07.16.2022
5

Sok éve jártam ezelött itt. Aztóta sokat fejlesztettek. A múzeumon kívül hetente egy-két alkalommal izgalmas programok helyszíne. Táncház, bakelit lemez bemutató, különbözö zenekarok. Sokkal izgalmasabb lett a hely.

Orfűi Malommúzeum
BG
Balázs Gajdács
07.13.2022
5

Pékáru friss ès finom. Hangulatos helyszín. Kedves kiszolgálás. Minden megvan ahhoz, hogy az ember jól érezze magát.

Orfűi Malommúzeum
TK
Tamás Kovács-Öller
07.10.2022
5

This is one of the highlights of Orfű. A must-see. One could find an old watermill and a papermill here with in beautiful condition. You could also buy freshly baked authentic bread, if you apply for it in advance. In the Garat, next to the mills there is always some handmade cake and beer on two taps from the neighboring brewery in Magyarhertelend. This is also the place to apply for the tours in the mills held twice or three times a day. Furthermore, if youre lucky enough there is live music or something on the weekends.

Orfűi Malommúzeum
BL
B L
07.07.2022
5

Hangulatos hely, a Kistó mögött. Az idegenvezető nagyon tartalmas előadást tartott a malmokról. A pincében nagyon finom pogácsát és bodzaszörpöt készítenek, ott a felszolgáló lányok nagyon kedvesek voltak.

Orfűi Malommúzeum
ZF
Zsuzsa Fulop
07.03.2022
4

A túrát ajánlom mindenkinek, nagyon profi a vezetés. A péksütemények isteniek, kedves a kiszolgálás is. A környezet meg egyszerűen remek, ha erre járok mindig betérek. Nem hagyható ki!

Orfűi Malommúzeum
RV
Róbert Villy
06.17.2022
5

Sok új dolgot hallottam a molnárok életéről.

Orfűi Malommúzeum
LI
Lusztig Ildikó
06.07.2022
5

Nagyon izgalmas tárlatvezetésen vettünk részt, kész élmény olyan emberrel találkozni aki szívvel-lélekkel magyarázza el, amit kíváncsi fülek hallani szeretnének. Köszönjük!

Orfűi Malommúzeum
MH
Marianna Havanecz
05.14.2022
4

Kellemes környezetben finom falatokat fogyaszthatunk.

Orfűi Malommúzeum
IS
Istvan S.
02.03.2022
5

Szeretek ide járni,egy nagy séta után beülni a garatba egy jó kávéra és süteményre. Néha kenyeret és pogácsát is viszek haza.Szuper kis hely!

Orfűi Malommúzeum
SB
Sándor Bakos
10.23.2021
4

A belső túrák idegenvezetéssel adott időpontban érthetőek el. Mi sajnos pont lecsúsztunk az egyikről a következőt pedig nem vártuk meg. Érdemes előre megnézni az időpontokat az interneten! Mindenesetre a környék ősszel gyönyörű. A sok turista útvonal pedig mindenkinek kínál megfelelő útvonalat!

Orfűi Malommúzeum
KH
Krisztián Husvéti
09.25.2021
5

Kiváló hely kirándulásra és hogy megismerjük a malmok működését, történetét. Csendes, nyugodt hely és sok érdekes látnivaló van. Ha erre jársz, akkor mindenképpen állj meg egy kis feltöltődésre.

Orfűi Malommúzeum
RS
R S G
09.12.2021
5

Its a great place to visit. Recommended by a friend otherwise not much advertised, maybe locally. Had a nice breakfast and coffee, pretty cheap place. Extremely tidy, spotless! Staff in each sides are friendly, helpful. Only 25 mins from Pecs, the nearest town. Plenty other things to see nearby, like lakes, gastronomical and craft workshops. The bakery has the best bread I had so far in Hungary. Actually free to visit and free car park too 🙂

Orfűi Malommúzeum
EM
Erika Mohai
08.14.2021
5

Átutazóban, az útmenti táblát meglátva, hirtelen ötlettől vezérelve álltunk meg itt, és nagyon nem bántuk meg!😊 Még az utolsó vezetett túrát is sikerült elcsípnünk ami nagyon érdekes és informatív volt! A"Garat"-ban finom kávét kaptunk igen kedves kiszolgálás kíséretében, és kézműves termékeik amik helyben készülnek szintén figyelemre méltóak! Csodás környezet, családias hangulat! Feltöltődve (és persze egy finom házi meggyszörppel😋)indultunk tovább! Köszönjük az élményt!

Orfűi Malommúzeum
JS
József Stépán
08.02.2021
5

Three well preserved mills meters from each other. A water powered paper mill, a water powered grain mill, and an animal powered dry mill for grain and oils. Neat exhibitions. Kids liked it.

Orfűi Malommúzeum
hf
hosein foolad
07.13.2021
5

I was 2 times in Garat Cafe and i can say really nice staff, good drinks and homemade cakes, affordable costs

Orfűi Malommúzeum
PF
Pisti Fesus
07.03.2021
5

Nice place to turn yourself off for a bit.

Orfűi Malommúzeum
Réka Ötvös
05.22.2021
5

Igazi családi program. Kb 1,5 óránként indul vezetett túra. Alapvetően 3 malom kerül bemutatásra kb 50 percben. Érdekes és sok új információ kapható. A személyzet kedves, az árak rendben vannak. A bolt egy igazi kis ékszer. Nem olcsó de érdemes kipróbálni. A pogácsát külön ajánlom. A mosdó tiszta. Mellette is lehet parkolni, de érdemes kicsit távolabb megállni. Családoknak , barátoknak jó program.

Orfűi Malommúzeum
IF
Imre Franczia
04.06.2021
5

Remek kirándulóhely, a malmoktól a csodás tanösvényen érdemes elsétálni a forrásházhoz. Mindenütt látnivaló, kellemes környezet.

Orfűi Malommúzeum
GP
Gábor Pintér
10.24.2020
5

Nice place to visit!

Orfűi Malommúzeum
FR
Ferenc Rippel
09.04.2020
5

3 szépen felújított malomépületet lehet látogatni. Ebből kettő vizi,- és egy szárazmalom. Mindegyik működőképes. Az egyikben papírt, a másik kettőben lisztet lehet készíteni. A vezetett túra alatt bemutatják a malmok működését is, ami nagyon szuper program!

Orfűi Malommúzeum
B7
Böbi 79
08.23.2020
4

Magyarország egyetlen működő vízimalma. Körülötte lehet kirándulni, túrázni.

Orfűi Malommúzeum
CP
Család Potyi
01.12.2020
5

Nagyon jó kirándulási lehetőség akár kisebb gyermekekkel is a Vízfő- tanösvény. Nagyon szép környezet.

Orfűi Malommúzeum
ZC
Zoltán Csiszár
10.27.2019
5

Nagyon érdekes túra profi túra vezetéssel ami nagyon jó betekintést ad a molnárok életébe, a malmok működésébe és meg a korábbi papír gyártás folyamatába is.

Orfűi Malommúzeum
JL
Joxe Lauburu
09.20.2019
5

Lovely people, tasty, soft, handmade bread straight from the furnace. Yummm

Orfűi Malommúzeum
VL
Vilmos Levente Kovacs
08.29.2019
4

Very interesting. Good program for some hours in all age.

Orfűi Malommúzeum
BB
Bea Bocz
08.19.2019
5

They told the mills history. The guides only speak in hungarian, but they have english papers that tell you the same story.

Orfűi Malommúzeum
SZ
Szijártó Zoltán
07.29.2019
4

Eldugott kis hely ami nyomban egy másik idősíkba vezeti a kirándulót. Szép igényes környezet. Látogatható vizimalmokkal.

Orfűi Malommúzeum
AK
Attila Kovács
07.22.2019
5

Nagyon jó hely. A múzemtúra kb. 45 perc, a tárlatvezetés érdekes, informatív volt. Utána a környéken lehet sétálni. A Garatban - fogadóépület - finom a kávé, jó a limonadé és a sör. Nagyobb gyerekekkel érdemes menni.

Orfűi Malommúzeum
ChungusMafiaBoss
07.01.2019
4

It was fun being with my class and it had interesting tours

Orfűi Malommúzeum
NB
Norbert Beiszer
05.03.2019
5

Well explained tour through this amazing museum.

Orfűi Malommúzeum
SI
Stefan Iffland
03.16.2019
4

Came here on a national holiday and off season. So it was like walking thru the area but with no more interaction or such. Make sure to come when its open.

Orfűi Malommúzeum
KJ
Klaus Jürgens
08.19.2018
5

Beautiful place!

Orfűi Malommúzeum
RG
Reuss Gabriella
08.16.2018
5

Great coffee and pastry (same as in Jókai Cukràszda of Pécs), clean washrooms. Perfect handmade bread loaves. Superb mills to see :-)

Orfűi Malommúzeum
FG
Ferenczi Gergely
06.11.2018
5

Szuper hely kedves, közvetlen és informatív, látványos idegenvezetéssel. 2017-ben felújították, így teljesen korhűen idézi a régi molnár élet és a papírkészítés hagyományait. A bent található gépek tiszteletet érdemelnek és méltó módon tükrözik a molnár szakma összetettségét. A korhű és sok esetben eredeti berendezések szemet gyönyörködtetőek és ámulatba ejtőek. Akinek van 30 perce +30perc a forráshoz mindenképp jöjjön el és támogassa, hogy ez a korhű malom és melléképületei még sokáig felidézhessék korunk embereinek eme méltatlanul elfeledett mesterségét a molnár szakma szépségeit.Aki már itt jár mindenképpen sétáljon el a forráshoz is. Egyrészt mert 5perc séta, másrészt gyönyörű opálos, kékes-zöld színű, ivóvíz-minőségű vízet talál, de szembe találkozhat egy a korát megelőző régi, toboz vagy hagyma formára készített szivattyúüzemmel is. Gyertek el mindkét helyre. Gyerekeknek is kiváló program! :-)

Orfűi Malommúzeum
DN
Dávid Németh
06.09.2018
5

Nagyon jó a vezetett múzeum bemutatás, a három malom mindegyike roppant érdekes, megéri rászánni pár órát akörülnézésre!

Orfűi Malommúzeum
VG
Vincenzo Grasso
08.08.2017
5

original and real.

Last update: {date}
4.7
50
Open
Orfűi Malommúzeum in Kaposvar

Orfű, Füzes Antal sétány 3, 7677 Hungary, Kaposvar

Your question has been sent.

Expect an answer!

Thank!

Your review has been submitted.

Thank you for being with us!

We will call you back!