Your question has been sent.
Expect an answer!
717446, Romania, Dorohoi
Manastirea Gorovei - Monastery in Dorohoi, Romania
O oază de liniște, un peisaj frumos!
Un Colț de Rai!🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Am gasit linistea spirituala de care aveam nevoie.
Spiritualitate, liniște, un colt de rai...
Un loc minunat
Este o mănăstire situata într-un peisaj care te îndeamnă la reflecție și meditație.
Mănăstirea Gorovei îşi trage numele de la poziţia locului, Poiana Gura-Văii, care între timp a ajuns Govorei. Până în anul 1700, aici a existat numai o moşie a mănăstirii Dragomirna. Viaţa monahală a început după anul 1700 sub conducerea monahului Avramie. Acesta ridică în 1742 prima bisericuţă din lemn, pe locul unde s-a găsit icoana Sfântului Ioan Botezatorul îngropată în pământ. Terenul a fost donat de Ioan Govorei, de aceea există şi varianta că numele mănăstirii vine de la el. Biserica degradându-se, a fost reconstruită în 1859-1866 de egumenul Vitalie Lemnea, care a mutat-o câţiva metri mai la răsărit, făcând sub ea gropniţa actuală în care au fost depuse oasele ctitorilor decedaţi. În perioada 1861-1866, Episcopul Chesarie Sinadon, locţiitor de Mitropolit al Moldovei, a donat multe obiecte de cult Goroveiului şi a argintat pe cheltuiala sa icoana Sfântului Nicolae, pe care a aşezat-o în locul icoanei hramului. Bisericuţa, încă în construcţie, a primit hramulSfântul Ierarh Nicolae. În anii 1830-1834 sub stăreţia Arhimandritului Macarie Jora s-a construit o altă biserică mai mare, din zid de cărămidă şi s-a argintat icoana Sfântului Ioan Botezătorul (în 1834fiind apoi poleită cu aur în 1868. Icoana, pe seama căreia au fost puse mai multe minuni, a fost aşezată la loc de cinste, în stânga interiorului bisericii. Între 1852 şi 1888 sub stăreţia Arhimandritului Vitalie Lemnea, ajutat de obşte, a crescut prestigiul mănăstirii Govorei. Pe lângă reînnoirea bisericuţei mici el repară şi pictează biserica mare, reface catapeteasma, face cafasul (balconulşi multe reparaţii gospodăreşti. De la 1888-1892, Ieromonahul Visarion Răileanu înfrumuseţează stăreţia, construieşte noi chilii, face veştmântăria şi pridvorul în biserica mare, pe care o pictează din nou şi tencuieşte în interior biserica mică. Murind în 1892, este urmat până în 1898 de Arhimandritul Ambrozie Bosânceanu, care şi el construieşte chilii noi, consolidează biserica mare, reînnoidu-i catapeteasma şi icoanele pe care le-a avut, tencuieşte biserica mică în exterior şi face reparaţii capitale la chiliile egumeneşti, construite în 1844 de Arhimandritul Ierotei Lemnea, ctitorul şi egumenul mănăstirii Gorovei. În perioada 1977-1980, cu binecuvântarea Mitropolitului Teoctist al Moldovei şi Sucevei şi pe cheltuiala Mitropoliei, pe ruinele construcţiei de la 1844 s-a reconstruit casa oficială şi stăreţia. Această clădire este aşezată la sud-est de biserica mare perpendicular pe aceasta (orientare sud-nordpartea sudică a ei venind până în biserica mică. În anii 1981-1984, tot la iniţiativa Mitropolitului, controlul tehnic al Mitropoliei a constatat starea de degradare a bisericii mici, prin putrezirea bârnelor între tencuirile interioare şi exterioare, ca urmare dispunându-se reconstrucţia din cărămidă în acelaşi stil şi formă.
Minunat.
Întreținută,banii credincioșilor se văd în investițiile de acolo. Felicitări părintelui stareț, merg în locație de 30 de ani.
Super mănăstire...!!!Liniște ...
Super
Joy and peacefully
Meravigliosa!
O oaza de pace și liniște un loc foarte frumos. Revenim cu drag de fiecare dată.
Un loc superb aflat langa o pădure
OK
O oază de liniște sufletească
Foarte frumos si o liniste sufleteasca deosebita
Very beautiful!!!!
Locație retrasă mănăstire în renovare ,
Pădurea până la mănăstire este fantastică toamna !Mănăstirea este o oază de liniște și frumusețe la tot pasul .
Un loc minunat și iubit de Dumnezeu și de toți cei ce ajung in aceste locuri minunate și binecuvintate
Nada interesante
Am revenit la această mănăstire după 11 ani. Aproape nu am recunoscut locul, atât de mult s-a transformat! S-a construit o biserică nouă care este frumos pictată, chilii noi, porți noi foarte frumoase. Foarte curat și frumos. Nu uitați să vă închinați la cele 2 casete cu moaște, aflate prima în pridvorul bisericii noi și alta în interior. Nu uitați să vă închinați la icoana sf. Ioan Botezătorul care se află pe verso (în spateleicoanei Sfintei Fecioare din fața altarului.Drumul din Dorohoi până la mănăstire e foarte frumos, plin de serpentine, apoi se face stânga printr-o pădure deasă. M-am simțit foarte bine în acest loc! Mă bucur că am ajuns.
Duh Sfânt. Liniște și frumusețe. Sfinte Ioane Botezatorul, care prin Icoana Ta Făcătoare de minuni izvorăște tamăduire, TAMADUIESTE-NE
La maxim 2 km de drumul ce face legătura Dorohoi- Suceava, în înconjurată de pădure, se află atât vechea cât și noua mănăstire Gorovei. Un loc unde spiritualitatea se îmbină cu liniștea.Merită vizitat.
Vizitați, sa va umpleți de liniște sufleteasca si de smerenie!
Un loc foarte pozitiv, plăcut și relativ ușor accesibil.
Manastirea Gorovei este asezata intr-un loc minunat la marginea padurii ,este un monument istoric intretinut foarte bine de calugarii care locuiesc aici .Accesul de la drumul principal Suceava-Dorohoi se face pe un drum forestier prin padure acesta fiind marcat cu indicator spre manastire!
Loc de tihnă sufletească, la marginea codrului.
Foarte frumos, îngrijit, gospodăresc. Drumul de 1,5km de la stradă la mănăstire a fost prin pădure și acoperit complet cu zăpadă. A fost de poveste.
Un loc tare frumos...cu drag te intorci de câte ori ai ocazia. .Nu ocoliti acest loc ...dacã ajungeti prin zonã.
Loc binecuvantat de Dumnezeu
Oaza de liniște și relaxare in casa Domnului.
Peaceful place. Obviously the biggest attraction there is the gold icon of John the Baptist which apparently dates from the 16th century. Back then, people found this icon in a cave and decided to build a whole monastery around it. It was initially under the jurisdiction of Moldovita Monastery but then gained its own autonomy. I would recommend the trip to the monastery for non-religious people as well due to the beautiful forest leading to it and the beautiful landscape surrounding it.
Pe drumul ce duce de la Suceava la Dorohoi (la 13 km de Dorohoiîntr-o poiană dintr-o pădure de foioase, care tocmai a rămas aproape fără frunze, am găsit o minunată mănăstire, mănăstirea Gorovei - un mic rai pe pământ ! Dacă treceți prin această zonă să vă faceți timp măcar să o vizitați, dacă nu chiar să participați la Sf. Liturghie! Aici veți găsi și icoana făcătoare de minuni a Sf. Ioan Botezătorul, care a fost găsit îngropată în pământ de către întemeietorul mănăstirii! Doamne ajută!
O mănăstire retrasă, un sanctuar de liniște.
... amazing grace in an amazing place ...
Este foarte frumos iar Sf Ioan Botezătorul prorocul și înainte mergătorul Domnului ajută pe toată lumea care se roagă la sfinta sa icoană făcătoare de minuni
Manastirea Gorovei este locul unde ma simt cel mai bine,aproape de Dumnezeu si locul unde mi-am gasit linistea !Este locul la care abia astept sa ajung de cate ori am ocazia !
Ok
O oaza binecuvantata.Un lacas curat, cu oameni minunati, inconjurat de un peisaj mirific, de poveste, frumos gospodarit si ingrijit de Pf Parinte Teofil - Staretul manastirii ( in continua modificare, prin extinderea spatiilor de cazare - cu fonduri putine, de austeritate).Locul ideal pentru regasirea linistii interioare a fiecaruia, reculegere, spovedanie si rugaciune.Doamne ajuta!
Un loc foarte liniştit cu aer curat, excelent pentru a petrece câteva ore relaxante împreună cu cei dragi departe de zgomotul şi aglomeraţia urbană.
Peaceful and beautiful. A peace of heaven
Liniște duhovnicească, credință!
Este un loc minunat merita sa-l vizitați cand aveti ocazia.Un colț divin și o mănăstire foarte frumoasă.
Manastirea adaposteste Icoana Facatoare de Minuni a Sfantului Ioan Botezatorul. Are o obste mica, dar aduna in jur multi credinciosi care vin aici sa se reculeaga in liniste, dar si pentru harul slujitorilor altarului. Pentru cei care cred cu adevarat, Icoana chiar revarsa nenumarate binecuvantari asupra celor care ingenunchiaza inaintea ei.
O mănăstire de călugări, situata intre Vârfu Campului și Dorohoi, într-o zonă cu păduri de foioase.In prezent se construiesc chilii care vor găzdui mai multi calugari.Este retrasă; din drumul asfaltat se merge pe un drum natural, prin pădure.Fantana cu apa rece potolește setea credincioșilor in zilele toride de vara și a drumeților care se abat pe aici.
Amazing, beautiful!
Un loc foarte frumos! Mănăstirea Gorovei își trage numele de la poziția locului în care a fost înălțată și anume Poiana Gura-Văii, care între timp a ajuns Gorovei. În această locație a fost ridicată prima dată biserica din lemn pe locul în care s-a gasit îngropată în pământ icoana Sfântului Ioan Botezătorul de către monahul Avramie în anul 1742. Se mai zice ca numele mănăstirii a fost preluat de la proprietarul moșiei, Ioan Gorovei care a donat terenul pentru construcția bisericii. Merită vizitată!
717446, Romania, Dorohoi
Your question has been sent.
Expect an answer!
Thank!
Your review has been submitted.
Thank you for being with us!
We will call you back!