Kütahya Jeoloji Müzesi - Museum in Tavşanlı, Turkey
Kütahya Jeoloji Müzesi in Tavşanlı
Description
Giriş ücretsiz. İçerisi bakımsız ve havasız. Bahçesinde kediler besleniyor ve bu kediler müze içerisinde de geziyor. İlgilenen kimse yok.
MoreÇok etkileyici
Eski bir hamam içerisinde. Kalenin altında Ulucamiden biraz yukarı. Giriş ücretsiz. Çeşiti kayaç maden fosiller bukunuyor. Taşlara meraklıysanız gidin. Hamamın bölümlerine yerleştiriliş güzel dizayn edilmiş.
MoreÇok turistik bir yer değil ancak konuya ilgisi olanların kaya ve kayaç örneklerini bolca bulabileceği bir yer. Ayrıca yer altındaki madenlerin ufak bir örneği de mevcut.
MoreGüzel müze
Güzel. Tarihi hamamın içinde
Kütahya’nın bu maden kaynaklarına termal ve jeotermal kaynakları çok zengindir. Bu zengin maden kaynakları örneklerinin tanıtılması ve sergilenmesi açısından Jeoloji Müzesi önemi büyüktür. Jeoloji Müzesi’nde; Eti Bor, Gümüş, Seyitömer Kömür İşletmesi, Tunçbilek Linyit İşletmeleri, Yıldız Entegre (Azot), Kütahya Manyezit (Kümaş), Kütahya Belediyesi El Sanatları Üretim Merkezi’nde üretilen ürünler, Kütahya Porseleni’nin üretim safhaları, Şaphane Dostel A.Ş. Fabrikası’nın ürettiği şap maden örnekleri sergilenmektedir.Memleketimde bu kadar güzel madenler olduğunu bilmiyordum herkesin gelip bu güzel madenleri görmesini isterim.
MoreÇok çok iyi
🤌👏👏👏
Cok guzel bir yer herkesin gezmesini tavsiye ederim
İçerisinde fosiller ve doğal taş mevcut giris ucretsiz
متحف الجيولوجيا Jeoloji Müzesi يقع في منطقة أفجلار ضمن جامعة إسطنبول - جراح باشا، يعود تاريخ تأسيسه لعام 1915، يحتوي على أكثر من 8 ثمانية آلاف عينة وقطعة تتضمن مجموعات أثرية، ونباتية، ولافقاريات وفقاريات، ومعادن وصخور (نارية ومتحولة ورسوبيةوعينات من الفحم.....متحف الجيولوجيا Jeoloji Müzesi
MoreMutlaka ziyaret edilmeli kaydadeger bı yer.
Küçük bir salona bayağı bir kayaç ve maden cevheri sığdırmışlar. Azda olsa fosil de var. Sırf bor, civa, kurşun vd. Maden cevherlerini görmek için bile gidilir.
MoreEski Şengül hamamı restore edilerek müzeye dönüştürülmüş. Eskiden hamam olduğu için içeride hamam kokusu var. Müzede civa bor gibi madenleri görebilirsiniz. Labirent gibi odaları olan ufak güzel bir müze . Macar evi , Ulu cami , Dönenler cami ,Çini müzesine çok yakın konumda .
MoreTaşlarda ne olabilir diye girmiştim. Gözüme küçücük göründü hemen bu mu dedim. Ama sağa dönünce farklı odalar çıktı. Labirent gibi yapısı çok hoşuma gitti. Ayrıca taş çıkarmak için kullanılan aletlerin küçüklerin koymuşlar. Baya beğendim.Ve dışardaki kedilere bayıldım
MoreKapalı gözükebilir, ama değil. Sadece hemen yandaki hamama taşımışlar.
👍
Türkiyenin değişik bölgelerinden getirilen jeolojik taşların sergilendiği çok güzel bir müze. Tarihi Şengül hamamı nın içinde sergileniyor. Kütahyanın en güzel müzelerinden.Özellikle cıva taşı çok ilgimizi çekti.
MoreKütahyadaki öğrenciler için önemli yönleri olduğunu düşünüyorum. Jeoloji müzesi fazla iddialı olmuş.
MoreTurkiye ve dunyadaki maden ornekleri
Maalesef Kütahyalıların bile yeterince bilmediği, duymadığı, gezmediği bir yer olarak düşünüyorum. Emek çekilmiş, küçük de olsa merkezi bir yerde ulaşımı kolay, Müzekart ile girilen ve insana bilgi veren nadir ve bence mükemmel eserlerin bulunduğu bir müze. Ülkemizde belki de tek olan bu müzeye gereken değer yine gerekli tabela ve tanıtımlarla ziyaretçi sayısının artması sonucu verilmelidir. Müzede bulunan bir çok şaşırtıcı eserin resimlerini merak edip de gelemeyecek olanlar için yayınladım.
MoreMüze, Ulucamii yanında bulunan arkeoloji müzesidir. Bölgedeki kazılarda bulunan kalıntılar sergilemektedir. Müze kart geçerli.
MoreKüçük Yaklaşık 100-150 çeşit maden görebileceğiniz basit bir yer
Müthiş meraklılarına duyrulur, görün ve paylaşın.
Eski Hamam, tarihi. Ama müze yapıldı. Çocukken giderdik.
Güzel bir müze , ülkemizin jeoloji ismi ile tek resmi müzesi...bunca güzelliği dizginlemek için elinden geleni yapmışlar , duyulmasın, gorulmesin gelişmesin.. böyle kenarda idareten kalsın... İnadına gidilmeli bir yer... Cefakar çalışanı beş tane profesore denk bir taş , kayaç ve mineral meraklısidir... Giden gider gitmeyen gitmez Allahın taşlarını görmeye...gören bilir , bilen görür...bilmeyen göremez...
MoreBulunduğu yerin gereken tanımı yapılmıyor. Belediyenin burayı hedefleyen işaret levhalarını yön tayini ve hatırlatması gerekiyor. Kütahyanın garip kalması tanıtım eksikliği. Gereken İlgi gösterilmiyor...
Moreçok begendim
cok guzel tarihi yer
İl merkezinde, Börekçiler Mahallesi’nde, üzeri sonradan kapatılmış olan Kapan Çayı kenarındadır. Bugün, aynı adı taşıyan Celal Efendi Mescidi’nin (Şengül Camiiön cephesindedir. Kütahyalı Seyyah Evliya Çelebi, 1671/1672 tarihlerinde memleketi Kütahya’yı ziyaretinde, hamamlar arasında bu hamamı da saymaktadır. Şengül Hamamı 16. yüzyıldandır. Restorasyondan sonra, bu tarihi mekânda, yerel ve ulusal temelde yeraltı zenginliklerinin tanıtılması ve sergilenmesi amaçlanmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle ziyarete açılmıştır. Kütahya, maden açısından zengin ve maden üretiminde ülkemizin önemli illerinden birisidir. Dünyada ticareti yapılan 90 farklı maddenin 57 si Türkiye’de, bunun 35’i de bölgemiz sınırları içinde bulunmaktadır. Maden ruhsat sayısının en çok olduğu il olan Kütahya; Türkiye Bor rezervlerinin %50’sini, linyit rezervlerinin %7,6’sını ve seramik hammaddelerinin (feldispat, kuvars, kaolin gibiçeşit ve rezerv olarak çok önemli bir miktarını karşılaması; manyezit gibi refrakter hammaddesinin de günümüzde üretildiği yegâne yer olması bakımından, maden sanayinde önemli bir yer almaktadır. Kütahya’nın bu maden kaynaklarına ilave olarak termal ve jeotermal kaynakları da çok zengindir. Bu zengin maden kaynakları örneklerinin tanıtılması ve sergilenmesi açısından Jeoloji Müzesi önemi büyüktür. Jeoloji Müzesi’nde; Eti Bor, Gümüş, Seyitömer Kömür İşletmesi, Tunçbilek Linyit İşletmeleri, Yıldız Entegre (Azot), Kütahya Manyezit (Kümaş), Kütahya Belediyesi El Sanatları Üretim Merkezi’nde üretilen ürünler, Kütahya Porseleni’nin üretim safhaları, Şaphane Dostel A.Ş. Fabrikası’nın ürettiği şap maden örnekleri sergilenmektedir.
MoreKüçük yol üstünde diğer yerleri gezerken uğrayın derim
Kıyıda kalmış vasat bir müze giriş ücretsizdir
Madenlere ilgi duyuyorsanız kalkın yerinizden ve gezin
Tarihin güzellikleri
Herkese hitap etmeyebilir, ilgi alanı olanlar içinse gezilmeli görülmelidir ama değişik bir deneyim isterseniz ufak bir gezinti yapabilirsiniz.
MoreMaden ve minerallere ilgisi olanlar için gezilmesi değer .
Besides being a historical bulding, If the municipal pays enough attention, It will be a great place to visit for mineral lovers. One may see all semi precious stones (including diasporfound in the region.
MoreKütahya da iseniz ziyaret edin
تراثي كوتاهي رائع
İl merkezinde, Börekçiler Mahallesi’nde, üzeri sonradan kapatılmış olan Kapan Çayı kenarındadır. Bugün, aynı adı taşıyan Celal Efendi Mescidi’nin (Şengül Camiiön cephesindedir. Kütahyalı Seyyah Evliya Çelebi, 1671/1672 tarihlerinde memleketi Kütahya’yı ziyaretinde, hamamlar arasında bu hamamı da saymaktadır. Şengül Hamamı 16. yüzyıldandır. Restorasyondan sonra, bu tarihi mekânda, yerel ve ulusal temelde yeraltı zenginliklerinin tanıtılması ve sergilenmesi amaçlanmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle ziyarete açılmıştır.
More