• en

Herend Porcelain Museum in Veszprem

- View Place Hours
Place Hours
Herend Porcelain Museum in Veszprem
4.7
50
Direction

Herend, Kossuth Lajos u. 140, 8440 Hungary, Veszprem

Ask a question
Description

Herend Porcelain Museum - Museum in Veszprem, Hungary

Overview
Features
Review
Add rating:
Herend Porcelain Museum
JS
Janos Szep
10.04.2022
5

World heritage site, traditional porcelain museum with a small industrial production line for demonstration to tourists.

Herend Porcelain Museum
EZ
Edit Zimonyi
09.04.2022
5

Ma Herenden jártunk a Porcelánművészeti Múzeumban. Igaz zárás előtt 1 órával érkeztünk, de így is érdemes volt bemenni. Nagyon szép és igényes minden terem. Szebbnél szebb formákat és motívumokat csodálhattunk meg.A belépő ára 1800 Ft/fő a múzeumba.Legközelebb visszatérünk és a szemben lévő Porcelániumba is bemegyünk. Ott a porcelánkészítés egyes állomásaiba is betekintést nyerhetünk majd.

Herend Porcelain Museum
NP
Norbert Parnitzke
08.16.2022
5

Wer einen Urlaub in Ungarn macht, sogar noch am Balaton, der sollte unbedingt einen Ausflug in die Porzellanmanufaktur Herend machen. Sie ist das Pendant zur Meißener Porzellanmanufaktur, aber weniger Leuten bekannt und begeht 2026 ihr 200-jähriges Jubiläum.Für ein erschwinglichen Eintrittsgeld kann man an der Führung in der Mini-Manufaktur teilnehmen und das gegenüberliegende Museum besichtigen. Zudem ist im Eintritt ein Gutschein für das angrenzende Café enthalten.Man erfährt viel Wissenswertes über die Geschichte der Manufaktur sowie die Fertigungsverfahren vieler Produkte.Im Porzellanfachgeschäft "Victoria" können Produkte in allen Preisklassen erworben werden.Mein Dank gilt allen Mitarbeitern der Mini-Manufaktur und unserer deutschsprachigen Führerin Liliana.Ha Magyarországon nyaralunk, akár a Balatonon is, mindenképpen érdemes kirándulni a herendi porcelángyárba. A Meisseni Porcelánmanufaktúra megfelelője, de kevésbé ismert, és 2026-ban ünnepli fennállásának 200. évfordulóját.Megfizethető belépődíj ellenében tárlatvezetésen vehet részt a minigyárban, és meglátogathatja a szemközti múzeumot. A belépő egy utalványt is tartalmaz a szomszédos kávézóba.Sok érdekességet megtudhat a manufaktúra történetéről és számos termék gyártási folyamatáról.A "Victoria" porcelán szaküzletben minden árkategóriájú termék megvásárolható.Köszönet illeti a minigyár összes dolgozóját és németül beszélő vezetőnket, Liliánát.

Herend Porcelain Museum
MK
Márta Karácsonyi
08.11.2022
5

Csodálatos volt! Először egy 3D-s filmmel kezdődik a kiállítás majd végig vezetnek a porcelán készítsenek lépésein. Ezután meglátogatható a múzeum is, ahol a kezdetektől napjainkig végig kísérhető a gyár fejlődési szakasza. A felnőtt jegy 2900 forint mely tartalmaz a végén egy finom kávét is természetesen Herendi potcelánból.

Herend Porcelain Museum
BV
Balázs Varga
08.09.2022
5

Csodálatos és lenyűgöző, minden korosztály számára. Fantasztikus bepillantást nyerni a munkafolyamatokba (idegenvezetéssel), valamint a múzeumban látni és megismerni a gyár alapítása óta készült különleges darabokat. Egyetlen pici hiányérzet, ami nem a múzeumnak róható fel. A közvetlen mellettük lévő Apicius-ban megszűnt az étterem. Pedig igazán jólesett volna családostul ott megkoronázni a napot. Így Veszprémben ettünk.

Herend Porcelain Museum
LF
Lajos Farkas
07.17.2022
5

Someone (Vince Stingldreamed and founded it, someone (Mor Fischermade it world-famous, and now the history meets the quality. It must to be visited.

Herend Porcelain Museum
KE
Kemenczei Era
07.12.2022
5

Ismét felejthetetlen élményben részesültem! Köszönöm szépen a segítségüket a barátnőmékkel közösen, a mai születésnapi meglepetés ajándékom körüli szervezkedésben, intézkedésben annak a két hölgynek (elnézést, de a nagy izgatottságomban nem tudtam megjegyezni a nevüketés Zoltánnak, valamint a türelmüket is! Imádom az új csészémet:730/000/ATQ3-PT

Herend Porcelain Museum
CV
Csanád Varga
07.10.2022
5

bought beatiful porducts

Herend Porcelain Museum
IH
Imre Horváth
07.06.2022
5

A látogatás során megismerhető milyen türelem kell a legkissebb termék kézi előállításához. A dolgozók speciális képessége ámító. A múzeum tárgyai csodálatosak. Megtekintésükre szánt idő minden fáradságot megér. A belépő jegy mellé kapott kávé elfogyasztása ritka szép környezetben eredeti helyben készült csészében örök élmény marad!

Herend Porcelain Museum
VP
Valentin Pescaru
06.06.2022
5

Am vizitat muzeul și manufactura - este recomandat să vedeti și cum sunt lucrate obiectele din porțelan. La biletul combinat (muzeu + manufactura), primiti și o cafea în localul alăturat. Cafeaua este servită evident in ceșcuțe Herend. Trebuie să vă interesați din timp la ce ora este organizat un tur al manufacturii în limba engleză. Noi am avut timp să vizitam muzeul, să bem cafeaua și așteptarea până la începerea vizitei fabricii nu a fost lungă.

Herend Porcelain Museum
KS
Károlyné Sümegi
06.05.2022
5

Nagyon csodálatos a múzeum, a tárlatvezető által részletes bemutatást láttunk a porcelán készítés részleteiből.

Herend Porcelain Museum
JO
József Ottucsák
05.24.2022
5

Szép, ėrdekes, tanulságos!Barátságosak az alkalmazottak vagy művészeti dolgozók!Lufit nem ajánlott bevinni, valamiért nem rajonganak ėrte!Eszem ágában nem volt lufit bevinni és nem tűzrendészeti okokból, hanem azért mert a manufaktúrában végzett művészeti munka nagy fokú koncentrációt igényel, ráadásul a művészeti alkalmazottak teljesítmény bérezésben vannak, ebből kifolyólag egy pillanatnyi kézremegés több órányi munkát tehet tönkre. Már az is oltári nagy lehetőség, hogy ezt a munkafolyamatot menet közben lehet megtekinteni. Csak jelezni szerettem volna. hogy ne gyerek szülinapi zsúrjáról essünk be lufival a kezünkben, hanem tiszteljük meg a dolgozókat azzal, hogy rájuk figyelünk és az általuk létrehozott gyönyörű és értékes művészeti alkotásokra!Tisztelettel Ottucsák József

Herend Porcelain Museum
AK
Attila Kecskeméti
05.09.2022
4

A hely gyönyörű, érdemes megnézni. A humán erőforrással voltak gondok. A pénztáros hölgynek nagyon rossz napja volt, ami miatt a vendégek úgy érezhették, hogy zavaró tényezőként kezelik őket. Remélhetőleg ez nem állandó jelenség. Az Apicius kávéházban a kiszolgálás, a hely kifejezetten meggyőző, sajnos a kávé viszont gyenge közepes.

Herend Porcelain Museum
LC
László Csonka
09.28.2021
5

Ha szereted a szép dolgokon legeltetni a szemed, akkor neked való hely. :)Érdemes a Mini Manufaktúrával együtt megtekinteni, ott nagyon jó betekintést lehet kapni abba, hogy miért kerül annyiba egy szép porcelán, végig vezetnek a gyártás menetén és megismerhetők a folyamatok. Ha teheted érdemes benevezni a kézműves foglalkozásokra, a figura összeállítást még a magukat ügyetlennek érzők is nyugodtan bevállalhatják, nekem is sikerült :)Szintén itt van a nagyon szép belterű kávézó, ahol a csészék ki is próbálhatók, de sajnos az étterem jelenleg nem üzemel.Ha megtetszett valami, vagy csak hüledezni akarsz az árakon, akkor az üzletbe is benézhetsz...Szerencsére szuvenírt a mini manufaktúrában már sokkal elfogadhatóbb áron be lehet szerezni.

Herend Porcelain Museum
AA
Aliz Altsach
09.12.2021
5

Nagyon tartalmas időt töltöttünk Herenden. Csodálatos a múzeum, a minimanufaktúra és a kávézó is. Érdemes a boltban is körülnézni, mert itt is csodálatos porcelánok tekinthetők és vásárolhatók meg. Felejthetetlen élményben volt részünk.

Herend Porcelain Museum
MD
Michel Delhoux
09.03.2021
5

Ok

Herend Porcelain Museum
FE
Ferenc Esztergalyos
08.26.2021
5

An absolutely amazing and breathtaking experience. It’s a MUST SEE for anyone who appreciates exquisite porcelain and detailed works of art. They show you step by step how Herend porcelain is made, explaining the finest details. The Porcelain Museum is also a must see where you can view the treasure trove of Herend’s finest throughout history. If you’re in the area don’t miss it!!

Herend Porcelain Museum
GB
Gergely Bögöti
08.08.2021
5

Egy kellemes baráti találkozó után ellátogattunk a Herendi Porcelánmanufaktúrába. Micsoda munkákat lehet itt megtekinteni. A tárlatvezetés során megismerhettük a porcelán készítés folyamatát.

Herend Porcelain Museum
Marika Éles
06.24.2021
5

Nagyon profi a porcelán-készítésbemutatása: idegenvezetés+ film. Szemet gyönyörködtető a vitrinekben kiállított porcelán tárgyak sokasága, szépsége....Nem csoda, hogy világhírű!!! Látogatás után érdemes beülni a cukrászdájukba egy kávéra vagy sütire amit eredeti herendi porcelán pohárból, és tányérokkal szolgálnak fel, nagyon kellemes,szép környezetben.....

Herend Porcelain Museum
IF
Igor Fabjan
02.28.2020
5

Attractive museum and art studios. Nice to see how the porcelan is made and painted.

Herend Porcelain Museum
blue_dead
09.22.2019
2

Pretty, but lame.

Herend Porcelain Museum
SB
Sabine Baurand
08.28.2019
5

Very interesting

Herend Porcelain Museum
MS
Martin Spunda
08.04.2019
5

Everything was excellent... but the restaurant was closed

Herend Porcelain Museum
MK
Maria Kardos
07.23.2019
5

Amazing place.

Herend Porcelain Museum
JP
Judit Prehalek
07.20.2019
5

Unique place.

Herend Porcelain Museum
PG
Péter György
06.29.2019
5

Oks :)

Herend Porcelain Museum
BS
Balázs Srancsik
06.10.2019
4

Beautiful porcelains. Worth visiting

Herend Porcelain Museum
BT
Balázs Turai
04.25.2019
4

The museum showcase the porcelains manufactured in Herend throughout the centuries, with the emphasis on some highlights such as the Victoria collection. The manufacture visit is more interesting with the insight of the production process. Too bad that the final coffee or tea is forgettable in the mediocre interior and badly serviced café.

Herend Porcelain Museum
DG
Danijel Golob
04.18.2019
5

Fantastic...

Herend Porcelain Museum
DS
Dr Saurabh Sharma
04.13.2019
5

Amazing price of art and a must visit.. its a high end... extremely expensive to buy even the smallest porcelain stuff.

Herend Porcelain Museum
BS
BÁRÁNY Sándor
02.22.2019
5

Dont miss it!

Herend Porcelain Museum
AJ
Abeer Jaber
01.30.2019
5

Had an amazing tour, I was disappointed that I couldnt find the bracelet in their gift-shop which I later bought online...

Herend Porcelain Museum
AB
Angela Bowersox
11.05.2018
5

Interesting!!

Herend Porcelain Museum
GP
Gábor Pertl
09.14.2018
5

Great experience with kids.

Herend Porcelain Museum
MS
Moni Simon
08.23.2018
5

Herendi is not just a porcelain it is a lifestyle. I loved every minute there. The staff is very nice and I cant wait to get back.

Herend Porcelain Museum
IN
Ilona Notley
07.24.2018
4

Beautiful Porcelain, some truly sensational pieces. Did not get a chance to see the manufacture process, but the gift shop has something for all budgets.

Herend Porcelain Museum
BM
Bruno Meašić
06.26.2018
5

It was very nice here :)

Herend Porcelain Museum
RS
Robert Steiner
06.25.2018
5

A great tour teaching the elementary practice of ceramic production, various phases, the chemistry behind it, baking, coloring and finalizing into the final product. Well worth the money.

Herend Porcelain Museum
LK
Luba Kralickova
06.25.2018
5

Very interesting place to visit to see how porcelain is made and further processed. Unfortunately, the prices are too high for a common person.

Herend Porcelain Museum
BG
Borza G. Judit
06.16.2018
3

No comment....

Herend Porcelain Museum
Meowzilla
05.26.2018
5

Very nice

Herend Porcelain Museum
WW
William Weisz
05.25.2018
5

Amazing experience. The "mini-factory" tour was an awesome opportunity to see up close how porcelain is made and decorated. Its certainly worth a day trip from Budapest. The factory store may not offer any discounts, but they have an unrivalled selection, which is itself amazing to see. I wish that I had more time, as I was not able to spend much time in the museum, but what I did see, was very interesting.

Herend Porcelain Museum
JR
Josef Rickal
10.03.2017
5

Must see!

Herend Porcelain Museum
AG
Attila Gyimesi
09.09.2017
5

Incredibly beautiful, handmade porcelain masterpieces, interesting guided tours.

Herend Porcelain Museum
PB
Paul Bonsel
09.07.2017
5

Beautiful museum

Herend Porcelain Museum
JT
Jacek Trybusz
07.26.2017
3

Not bad, though old fashioned museum - no interaction, you can just stare at the old plates and cups. Taking pictures requires additional payment!

Herend Porcelain Museum
BK
Balázs Kovács
07.16.2017
5

Amazing porcelains. Price of the ticket includes a coffee at the lovely Herendi restaurant, where you should try the chestnut cake

Herend Porcelain Museum
YW
Yosi Weiss
05.06.2017
5

Lovely place!!

Herend Porcelain Museum
MH
Magdalena Haddock
05.02.2017
4

Nice museum, great tour very informative.

Herend Porcelain Museum
LS
Leonid Smolyansky
10.19.2016
5

A very unique and impressive tour and experience

Last update: {date}
4.7
50
Open
Herend Porcelain Museum in Veszprem

Herend, Kossuth Lajos u. 140, 8440 Hungary, Veszprem

Your question has been sent.

Expect an answer!

Thank!

Your review has been submitted.

Thank you for being with us!

We will call you back!