Dahan-e Gholaman - Historical place in Zabol, Iran
Dahan-e Gholaman in Zabol
Description
Privilege
تو روایت ها اومده زادگاه زردتشت بوده و اعتقاد دارن که از همینجا ظهور میکنه، اما چه بسا که همچین آثار باستانی به بدترین شکل ممکن نگهداری میشن...
MoreHistorical and epic sense, everyone has to ho for once and you can find the history by walking on the ground and breathing in the air
Moreدهانه غلامان منطقه وسیعی هست مربوط به دوره هخامنشی که بعد از این دوره دیگه مورد استفاده قرار نگرفته و ازین جهت دارای اهمیت استبه علاوه تنها سایت تاریخی مربوط به این دوره هست که در آن علاوه بر بنا های نظامی و اداری و پادشاهی خونه های مردم عادی هم دیده میشهاین منطقه به ناگاه ترک شده و مردم ساکن آن تمام وسایل را با خود برده اند و هیچ آثاری از اشیا و ظروف بجز سفالی پیدا نشدهدسترسی برای معلولین وجود دارددارای سرویس بهداشتی استحتما به همراه راهنما بازدید کنید زیرا اطلاعات چندانی از بنا ها دستگیرتون نمیشهگفته میشه اینجا مرکز ساتراپ (ایالتزرنج در دوران هخامنشی بوده و کاربرد مذهبی نظامی داشتهوجه تسمیه این مکان مسیر ورود غلام و نوکران آفریقایی به سمت مناطق شمالی ذکر شدهA wheelchair accessible entrance
Moreخیلی خوب
Классное место даже не знаю как туда попасть но класное
Moreنسبتا خوب بود
عظمت تاریخ کهن ایران و نشان دهنده ی تسلط هخامنشیان بر شرق ایران است، در واقع این مکان تنها شهر خشتی کشف شده از زمان هخامنشیان است
Moreجالب و باستانی ولی متاسفانه مثل همه آثار دیگه که دست میراث فرهنگی هست ، مدیریت درستی نمیشه
MoreIt was a very old historical site, about 2500 yers old.
The mouth of the slaves of the Achaemenid monumentIn the southeast of our country, one of the most valuable ancient monuments, such as a diamond, shines on the civilization of this land. A glorious period in the history of Iran, the mouth of the slaves of the Achaemenid monument is an ancient place in 2 km of one of the villages of Sistan and Baluchestan province called Qala-e-Naw village and about 44 km of the historical city of Zabul. It is located on a terrace about 4 to 5 km wide.The Archaeological Site of Dehneh Gholaman Dehneh was first considered in 1960, and excavations and research to learn more about this historic area began in this decade. Umberto Sherrato, an archaeologist and researcher at the Italian Institute for the Middle East and the Far East, discovered the mouths of slaves. This researcher has identified the Achaemenid monument slaves mouth excavation in the abandoned Delta of the Sanarud River, and since then 27 buildings have been identified in this area.
MoreGreat
4000 years old Zaratostian fire temple, amazing
عالی
Interesting place!
یک اثر باستانی بسیار قدیمی
سلام مکان تاریخی خیلی خوبی هست باید از نزدیک دید
Moreعالیه
nice
Damage Goldman is a akamenian site and the most important scene shows a standing man, chariot rider, with a bow in his hand, shooting an animal, most probably a wild boar. In the same room and among a great variety of painted designs, which are only partly distinguishable, there are also remains of an image of a Bactrian camel.Its in sustain and baluchestan providence in Iran.
Moreخیلی زیبا و دست داشتنی بود مخصوصا اونجا خانمی بود که کشک زرد و آچار میفروخت که بسیار با کیفیت بود
Moreدهانه غلامان:دهانه غلامان اثری از دوران هخامنشی تنها شهر به معنای متعارف امروزی است که از این دوران به جا مانده است. تا کنون در تمامی قلمرو هخامنشی تنها از کاخ ها صحبت شده است، کاخ تخت جمشید، کاخ پاسارگاد، کاخ شوش، کاخ برازجان، ولی هیچکدام شهر نبوده اند، تنها کاخهای آن دوران هستند. اما دهانه غلامان شهری بوده که با طرح و نقشه قبلی بنا شده و همه طیف مردم جامعه آن زمان در آنجا زندگی می کردند. این شهر در دو بخش شرقی و غربی بنا شده و مهمترین ساختمان دهانه غلامان ساختمان شماره ۱۵ است که گفته می شود معبد بوده است، چرا که سکوهای قربانی و سه محرابه اهورا مزدا آناهینتا و میترا در مرکز ان بدست آمده است. از این شهر خیلی کم و محدود آثار فرهنگی بدست آمده است و این نشان دهنده ان است که مردم آن با حوصله و دقت محل زندگی بعدی خود را انتخاب و کوچ می کنند.نام این شهر هم نام واقعی آن نیست. دهانه غلامان بدین دلیل به آن در صد سال پیش اطلاق شد که محل ورود غلامان و بردگان به داخل ایران بوده است شاید نام شهر همان زرنکا یا زرنک ی باشد که در کتیبه های هخامنشی بیستون از ان یاد شده است و یکی از ایالتهای دوران هخامنشی بوده باشد.اگر تصاویر ماهواره این منطقه را ببینید، در اطراف دهانه غلامان دریاچه سد های چاه نیمه دیده می شود. چاه نیمه های چاله های طبیعی بوده که مازاد آب هیرمند به آن ها هدایت شده است و از 1 تا 4 شماره گذاری شده است.نام واقعیدر کتیبههای هخامنشی، بیستون، تخت جمشید و نقش رستم از این شهر به نام «زرک» یا «زرنکای» یاد شدهاست.معماریبا توجه به وزش بادهای معروف ۱۲۰ روزه سیستان که همواره از شمال غرب به جنوب شرق میوزد.درهای ورودی کلیه خانهها ی این شهر در ضلع جنوبی ساختمان قرار دارد.این شهر دارای برج و بارو نمیباشد که در حقیقت ثبات امنیت در آن روزگار را بیان میکند. باستان شناسان، یکی از عوامل اصلی متروک شدن این شهر را، خشک شدن ناگهانی بستر رودخانه هیرمند میدانند.نقاشی های دهانه غلامان:در جریان عملیات کاوش ، دو نمونه اثر نقاشی بی نظیر بر روی دیوارها کشف شد. در نخستین نقاشی شهر صحنه ای از شکار است که طی آن حاکم و یا امیری بر کالسکه مکعب شکل نشسته و کالسکه توسط یک اسب قوی هکیل کشیده می شود. یک سوار با تیر و کمان در حال تعقیب گراز بزرگی است. این سوار دارای کلاه و یا نوعی تاج قرمز رنگ است. خاطر نشان می شود که گراز حیوان بومی منطقه سیستان بود.این نقاشی در ارتفاع حدود ۹۰ ساتنی متری از کف زمین و در ابعاد ۳۵ ×۱۲۰ ساتنی متری با رنگ سیاه بر دیواره یکی از اتاقهای این بنا نقش بسته و یا نقاط سیفد و رنگی تزئین شده است. این نقاشی شباهت زیادی به اثر مهر دایوش بزرگ در شهر تب در مصر دارد که هم اکنون این مهر در موزه بریتانیا نگهداری می شود.در دومین نقاشی کشف شده نیز اثری بصورت کنده کاری شده بر بالای یک درگاهی و زیر سقف یک اتاق در ابعاد ۵۰×۴۰ ساتنی متر نقش بسته است.در این تصویر یک اسب روبروی پلکانی ایستاده و پلکان به یک ساختمان منتهی می شود و انسانی بالای این پلکان ایستاده است. گفته می شود که در بخشهای دیگری از اتاقها این ساختمان نیز آثار پراکنده ای از نقاشی به چشم می خورد که متاسفانه توسط موریانه ها از بین رفته است. به راستی چند شهر باستانی دیگر ممکن است در زیر لایه های شن این منطقه مدفون شده باشند.
Moreحتما باید دیدش، البته هرچند که مثل هر اثر تاریخ باستانی ایران مورد بی لطفی مسولین ، مسولیت ناپذیر قرار گرفته
Moreمکان تاریخی با سابقه زیاد
این مکان رو پیشنهاد می کنم چاه نیمه چهارم اب شیرین دارد
MoreOld ancient gate from Achaemenian time, could be interesting
یه بنای حدودا دو هزار پانصد ساله که در دوران هخامنشی ساخته شده ولی بعلت پیشروی آب رودخانه هیرمند مردم اونجا به جاهای دیگه کوچ کردن.مرمت بنا جوری انجام شده که به بیننده حس قدیمی بودن رو نمیده و این نقطه ضعف این منطقه است.یه موزه هم کنارش هست که چند تا آجر و کوزه مربوط به اون دوران توش نگهداری میشه و البته بدون تجهیزات حفاظتی مناسب.برای بازدید از این منطقه نیازی به تهیه بلیط نیست.زمانی که ما رفتیم تعطیلات عید بود ولی یه راهنما اونجا وجود داشت که اطلاعات خوبی در مورد منطقه بهمون داد.
MoreDahan-e Gholaman (Dahan-i Ġulāmānor Dahaneh-e Gholaman (Gateway of Slavesis the modern name of a major Achaemenid center and archeological site in eastern Iran. It has been identified as Zranka/Zarin, the capital of the satrapy of Zranka or Drangiana.Dahan-e Gholaman is the largest Achaemenid site in all of eastern Iran. Several of the larger structures excavated or detected at Dahan-e Gholaman have regular rectangular or square plans and bear comparison with the palatial buildings and audience halls of the Achaemenid royal residences at Pasargadae and Persepolis, as well as Dasht-e Gohar. One of the structures has been identified as a religious building, its three altars possibly dedicated to the leading Persian gods Ahura Mazda, Anahita, and Mithra.
Moreاین منطقه تاریخی را حتما با راهنمای تاریخ-فرهنگ بازدید کنید، تا رازهای آن را برای شما تعریف کند.
Moreاین مکان زیباست
یه مکان تاریخی واقعا خوش گذشت
یکی از بهترین های دیدنی در زابل هستشجاده ی خوبی نداره و نیاز به توجه بیشتری دارد .
Moreعالی
از آثار تاریخی سیستان که متاسفانه در زمان یازدید ما راهنما برای توضیح این اثر وجود نداشت!
Moreعالی
Here you can still feel the life in the veins of the 2 millenia silent city, and if your ears are tamed you can still hear people talking, selling and buying, negotiating, etc.Not being packed with visitors let you spend as much time as you want to, in the historical monument, as it is THE ONLY ACHAEMENIAN CITY FOUND SO FAR IN IRAN.
MoreA must see if you are in sistan
This place is called a Perspolis which is made by adobe. Near this manument you can visit a good natural attraction
Moreمتاسفانه کسی نیست که توضیح بدهو این خیلی بدهبقایای این شهر تاریخی در محوطهای به طول تقریبی ۴ تا ۵ کیلومتر قابل رویت است. این شهر را باستانشناسان ایتالیایی در سال 1960 میلادی کشف و از سال 1962 تا 1965 میلادی این محل را حفاری کردند.دهانه غلامان دارای ساختمانهای بزرگ عمومی، معبد، محلههای مسکونی، خیابان، آبراهه، محلههای نظامی و صنعتی میباشد. این شهر تنها مکان باستانی دوران هخامنشیان است که حاکمیت ایران را بر نواحی شرقی به خوبی نشان میدهد.این شهر که در زیر تودهای عظیم از شنهای روان مدفون شده بود اولین بار در سال 1339 شناسایی و در طی سالهای 44-1341 مورد خاکبرداری وکاوش قرار گرفت. این شهر در نزدیکی رودخانه خشک رود بیابان و شعبات رودخانه هیرمند شکوفا شد.
Moreتمام چیزی که چندان هم نیست حاصل بازسازی های اخیر هستش. اما مسیر رسیدن به این محل خیلی زیباست و روستای قلعه نو هم دیدنی
MoreMysterious ancient place!
جای خوبیه
If you are interested in archaeological sites this is one of the place you most go in this province. Dahaneh Gholaman is the modern name of a major Achaemenid center. It has been identified as Zranka/Zarin, the capital of the satrapy of Zranka/Drangiana.Its so close to the Afghanistan border (about 12 Kmbut its safe in day light. The road is not in good condition so dont drive at night.
Moreیکی از نقاط دیدنی استان هست.امسال (96برای دومین بار رفتم خیلی به اونجا رسیدگی شده بود و تغییرات زیادی داشت
MoreDahan-e Gholaman: A city without any fort that shows the safety in Hakhamaneshian period. (Photo: A. Arab)
More