Çini Museum - Museum in Kutahya, Turkey
Çini Museum in Kutahya
Description
Absolutely fantastic museum! Beautiful building and amazing ceramics well displayed. And its all free!
MoreGörülmesi gereken yerlerden
Kütahya ile özdeşleşmiş çini eserlerin çok çeşitli sergilendiği bir müze. Giriş ücretsiz. Ayrıca Germiyanoğulları beyliğinin beylerinden 2. Yakup’un kabri bulunuyor.
MoreMüze personeli bahçe bakımına kadar ilgileniyorlar. Çok ilgililerdi sağolsun. Mutlaka ziyaret etmelisiniz
MoreCok guzel sanatlar sergilenmis kutahyaya yolunuz duserse mutlaka gidilmesi gereken yerlerden. 👍
MoreDer eintritt ist kostenfrei wer hier in Kütahya ist sollte das nicht verpassen nicht weil es kostenlos ist sondern weil es sich lohnt.Der Mitarbeiter am Emfang ist Super nett hat sich um meine Tante gekümmert während ich mich im Museum umschauen wollte 🥰😇Tarihi Kültürü seven kesinlikle kacirmasın ☺️Kütahyaya gelipte burayı görmemek olmaz.Güvenlik görevlisine ayri teşekkür ederim Teyzemle ilgilendiben de rahat bi şekil müze de gezdim 😌
MoreÇini Müzesi Türkiyedeki ilk ve tek çini müzesidir. Germiyan Beyi II. Yakup Çelebi (1387 -1429tarafından 1411 yılında yaptırılan imaret, medrese, mescit, kütüphane ve hamamdan oluşan külliyenin imaret ve türbe bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çini müzesi olarak restore edilip, 1999 yılında ziyarete açılmıştır. Kubbeli ve şadırvan orta mekâna, üç yönde kubbeli eyvan ile iki oda açılmaktadır.Türbe bölümünde II. Yakup Bey’in çinili sandukası bulunmaktadır. Yıkılan Medresenin vakıf kitabesi, müzenin giriş kapısının solunda yer alır. Müzedeki vitrinlerde, 14üncü yüzyıldan günümüze kadar Kütahya ve İznikte üretilen çini mimari elemanlar, çini kitabeler, çini vazo, tabak, pano ve çiniden yapılma ev gereçleri kronolojik bir sırayla sergilenmektedir.Müzenin girişinde, son Germiyan beyi II. Yakup Çelebiye ait Osmanlı Türkçesiyle yazılmış dünyanın en büyük ikinci taş kitabesi bulunmaktadır. ‘‘Gök Şadırvan’’ olarak da bilinen müzede 13 Temmuz 1766 yılında fincancı ustaları ile kalfalar arasında imzalanan tarihteki ‘‘İlk Toplu İş Sözleşmesi’’nin metinlerini görmek mümkündür.
MorePazartesi kapalı.Çok güzel çini eserler var.Seyrederken dalıp gidiyorsunuz renklerin içinde.Arkeoloji müzesinin çok yakınında.Araç parkı sıkıntılı biraz.Müze görevlileri çok yardımsever.
MoreGüzel ferah ortam. Öğretmen karti ile girdim.
Kütahya Çini Müzesi ilk durağımızdi, beğendik. Bakımlı ve özveri ile hazırlanmış bir müze.Kutahya Ulu camiinin hemen arkasında, ücretsiz girebilirsiniz. Müzenin bahçesinde de pek çok kalıntı sergilenmekte. Girişteki görevliler ilgili ve güler yüzlü. Müze kapısında dinlenme yeri mevcut.
MoreGüzel tarihi el yapımı vazoların olduğu bir müze gezilmesi gereken bir yer.
MoreHalka açık ücretsiz bı müze Kütahyada uğramaması geren müzelerden biri
Çininin envai çeşit ürünü var. Güzel büyük bir müze. Eski tarihi bir hamam içine yapılmış.
MoreÇini müzesine mutlaka gidin. Ulucamiye çok yakın. Çini yapım aşamalarıni görebilirsiniz. Çini vazo tabak heykel görebilirsiniz.
MoreLocation of the museum on Google maps is misplaced try the search for Ulu Cami, and the museum is right next door.Attractive place if you like blue tiles. I personally did not enjoy it much. And seeing a grave inside the building is not something you are looking for. Of course it is an artwork and needs to be respected, however I found it boring.Thankfully it was free of charge and we finished visiting it in 20 minutes.During the summer months the A/C inside works properly and it is such a relief when the outside temperature is hot.
MoreÇini: medeniyet, mimari de, çeşitli eşyalarda sanat, incelik, zarafet, ve zenginlik elbette, maddi güç
MoreMüzenin konumu bulması zor gerçekten, yaya olarak bulunabilibiyor araba girmiyor caddeye. Girişi ücretsiz ve gezmezi keyifli. Ama mutlaka gidin görün diyemiyorum ne yazıkki.
MoreÇok güzel ve ilham veren tasarımlarla dolu yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken bir müze. Müzenin bulunduğu bölgede de çok sayıda görülmesi gereken mekan ve arkeoloji müzesi var.
MoreÜcretsiz bahçesi çok şirin güzel bir müze
Ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Tarihi çini eserler sergilenmekte.
Çok güzel bir müze
Muhteşem hazırlanmış mutlaka uğranması gereken bir mekan, içeride bir mezar ve tarihin ilk toplu sözleşmesi de var
MoreGezilmesi gereken bir müze giriş ücretsiz çini ler müthiş güzel. Müze içersin de sanduka var çok gariptir ki hiç özen verilmemiş yakup bey yatıyor çok emeği geçmiş Kütahya ya bunu hak etmiyor bence daha iyi bir yerde olmalıydı.
MoreKütahyanin ruhu güzel eserlerin sergilendiği çok vaktinizi almadan gezebileceğiniz bir müze
MoreGermiyan Beyi II. Yakub Bey(1387-1429Külliyesinin imaret bölümü olan bu yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek, Çini Müzesi olarak 5 Mart 1999 tarihinde ziyarete açılmıştır. Türbe bölümünde II. Yakub Beyin çinili sandukası bulunmaktadır. Külliyenin vakıf kitabesi giriş kapısının solunda yer alır. Müze içinde yer alan vitrinlerde 14. yüzyıldan başlayarak günümüzde yapılan örneklere kadar olan çini eserler yer almaktadır.
MoreVarolan eserler genelde özel koleksiyonlar ya da işletmeler tarafından bağışlanmış.Hepsi ayrı ayrı çok güzeller fakat ben daha erken dönem eserlerini göreceğimi düşünerek gittiğim için hayal kırıklığına uğradım.Kış mevsimi olduğu için sanırım fazla da ziyaretçisi olmadığı için ısıtma yoktu ya da çalıştırılmıyordu.Salon gezmek için soğuktu.
MoreÇini Müzesi Türkiyedeki ilk ve tek çini müzesidir. Germiyan Beyi II. Yakup Çelebi (1387 -1429tarafından 1411 yılında yaptırılan imaret, medrese, mescit, kütüphane ve hamamdan oluşan külliyenin imaret ve türbe bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çini müzesi olarak restore edilip, 1999 yılında ziyarete açılmıştır. Kubbeli ve şadırvan orta mekâna, üç yönde kubbeli eyvan ile iki oda açılmaktadır. Türbe bölümünde II. Yakup Bey’in çinili sandukası bulunmaktadır. Yıkılan Medresenin vakıf kitabesi, müzenin giriş kapısının solunda yer alır. Müzedeki vitrinlerde, 14üncü yüzyıldan günümüze kadar Kütahya ve İznikte üretilen çini mimari elemanlar, çini kitabeler, çini vazo, tabak, pano ve çiniden yapılma ev gereçleri kronolojik bir sırayla sergilenmektedir. Müzenin girişinde, son Germiyan beyi II. Yakup Çelebiye ait Osmanlı Türkçesiyle yazılmış dünyanın en büyük ikinci taş kitabesi bulunmaktadır. ‘‘Gök Şadırvan’’ olarak da bilinen müzede 13 Temmuz 1766 yılında fincancı ustaları ile kalfalar arasında imzalanan tarihteki ‘‘İlk Toplu İş Sözleşmesi’’nin metinlerini görmek mümkündür. Son olarak Çini Müzesi ziyareti ücretsizdir.
MoreKütahyanın tarihi cinilerini görebileceğiniz harika bir müze... Ücretsizdir... Gezilmeye değerdir...
MoreKütahya şehir merkezine 2 km uzaklıkta ve 3 nolu belediye otobüsü geçiyor. Ulu Cami ile yanyana. İçinde irili ufaklı 14. yydan beri olan 500 yakın eser olduğu söyleniyor. 1999 yılında açılmış ve ücretsiz. İçeride ayrıca Germiyan beyi 2. Yakupun türbesi var.El sanatı olan çini işi; günümüzde gayri fabrikasyon ve seramik ile porselen yerini kaptı. Çininin başkenti Kütahya mı İznik mi derseniz ikisi de derim. Ayrıca İznik çinisi kalın sırlı ve saray-köşk gibi yüksek mekanlarda süsleme olarak kullanılırken, Kütahya çinisi ince sırlı ve kap kaçak gibi kullanılan malzemelere uygulanıyordu.Sonuçta ikisi de bizim.
MoreMimarisi de içerisindeki eserler de çok güzel. Germiyan Beyi II. Yakup’un mezarı da burada.
MoreUlu Camiye yakın konumda olan müzede değişik dönemlere ait çiniler mevcut.Ama gözlemlediğim ağırlıklı olarak 19 ve 20.yy ait çiniler var.Beklentimin altında kaldığını söyleyebilirim.
MoreTarihi bir yapıda çini müzesi, ücretsiz.
2.YAKUB KÜLLİYESİ ve İMARETHANESISon Germiyan beyi 2.YAKUP bey külliyesinin bulunduğu Günümüz de cini müzesi olarak kullanılan yapı
MoreUlu caminin hemen yanında. Giriş ücretsiz. Pandemi döneminde de açıktı. Içerideki eserler güzeldi. Görmeye alıştığımız çinilerden farklı.
MoreÇini denilince akla ilk Kütahya gelir. Kütahyaya gelipte burayı görmemek büyük bir kayıp olur. Harika bir mekan bence.
MoreTürkiyedeki ilk ve tek çini müzesi. Germiyan Beyi II. Yakup Çelebi tarafından 1411 yılında yaptırılan külliyenin imaret ve türbe bölümü, çini müzesi olarak restore edilip, ziyarete açılmış.Ulu caminin arka bahçesinden müzeye giriliyor. Çok güzel mimariye sahip . Giriş ücretsiz .
MoreUlucaminin yakininda bir donem turbe ve mescit gorevi goren günümüzde muze olarak kullanilan bir yermis. giris ucretsiz icerisinde gecmisten ve günümüzden cini örnekleri var
MoreKütahya merkezde Ulucami yanında yer alıyor. Türkiyenin ilk Çini müzesi. İçerisinde 2. Yakup Beyin kabri mevcut. Önceden imarethane olan yapının kitabesini okumanızı tavsiye ederim.
MoreUlu caminin yanındaki eski aşevi olan bina çini Müzesi olarak düzenlenmiştir.Bahçesindeki muhteşem latinler çok dikkatimi çekti. Ayrıca hemen binanın önündeki Ulu çınar da çok eski. Binanın içinde çok güzel çini eserler sergilenmektedir. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
MoreKütahya Ya yolunuz düşerse gezilebilinicek bir müze. Tavsiye ederiz.
Çinileri ile meşhur Kütahya da, çiniler ile ilgileniyorsanız görülmesi gereken bir yer. Günümüz ve geçmiş dönem çinilerinden bir çok örnek var.
MoreKütahyanin çini ile anılan muhteşem geçmişini günümüze kadar ulaşmış eserler ile burada bulabilirsiniz
MoreSon Germiyan Beyi 2. Yakupun ( 1387-1429yaptırdığı Külliyenin imaret bölümü olan yapı Ulucamii yanındadır.Uzun zaman Vahid Paşa Halk Kütüphanesi olarak kullanılmış,kütüphanenin buradan ayrılmasından sonra uzun zaman boş kalmış.Yapı restore edilerek 5 Mart 1999 tarihinde Çini Müzesi olarak ziyarete açılmış.Kütahyanın eşsiz ve tarihi çinilerinin bulunduğu bu muhteşem ve huzur veren Çini Müzesini ziyaret ettiğinizde hayran kalacaksınız.özellikle müzenin tam ortasındaki tarihi çeşme içeriye ayrı bir farklılık yaratmış.Müzenin içindeki bu tüm nadir eserler Çini Üstadı Mehmet Çini adına oğlu Rıfat Çini tarafından bağışlanmış.Müzeyi ziyaret ettiğimnizde hemen yanında yer alan Kütahya Ulu camiyi ziyaret etmeyi unutmayın içi muhteşem.Ayrıca Müze ile ilgili videomuzuda kanalımızdan seyretme imkanı bulabilirsiniz.
MoreMüze Kart ile giriş yapılabiliyor. Kütahya Merkezde Arkeoloji Müzesine çok yakın Ulu Camiisinede. Çini tarihi ustaların eserleri son derece ince işçiliğin eserlerde kullanılması parçaların inanılmaz güzelliği göz alıcı meraklısı olan mutlaka uğrasın...
MoreEski Şehir bölgesinde, kapalı yolun bitiminde, Ulu caminin yakınında kalıyor. Genelde sergilemek için bağışlamış çiniler var. Müzekart ile giriş ücretsiz. Yazın akşam 19.00 a kadar açık.
MoreKütahya gibi çininin başkenti olduğunu iddia eden bir şehir için daha da geliştirilmesi gereken bir müze. Müze Müdürlüğü ile müşterek bahçe kullanımı var. Bahçede eski Ulu Camii haziresi ve farklı noktalardan getirilmiş mezar taşları mevcut.
MoreKütahyada mutlaka uğranılması gereken yer. Müze kart ile giriş yapabilirsiniz. Çinilerin yapılışı ve işlenişi hakkında bilgiler ve güzide çiniler müzede mevcut. Ayrıca Yakub Çelebinin mezarı da (anıtsal olabilirmüze içerisinde.
MoreKütahyaya gelip de Çini müzesine uğramamak olmaz. Gayet güzel ve hoş bir müze, olması gerektiği gibi. Müzede en çok ilgimi çeken eser Atatürkün Gençliğe Hitabesinin yazılı olduğu çini çanak oldu. Daha fazlası da var tabii. Hoşça vakit geçirebilirsiniz.
Moreif you are lover of ceramic and hand designs , its a good place to experience the history and culture if you be in Turkey its suggested to buy a Museum card which will save you a lot of Money .
Moreone of must visit place in Kutahya .