Your question has been sent.
Expect an answer!
DC147, Romania, Buzau
Cetatea Gruiu Darii - Historical landmark in Buzau, Romania
Se cercetează deocamdată.
Situl este abandonat după o minimă amenajare.
Avem locuri frumoase si pline de istorie, dar nu stim sa le valorificam... Niciun indicator, drumul este forestier (e indicata masina 4x4), locul nu este amenajat absolut cu nimic, daca nu stiam de pe google habar n-aveam ca e ceva in zona aceea. Pacat, pacat, este un loc superb, cu o priveliste frumoasa, nu foarte greu de ajuns. In alta tara ar fi scos o gramada de bani, aici este pur si simplu lasat de izbeliste.... :(
Locația este frumoasă. Este o cetate mica. Cred că cel mai mare atu este priveliștea care te lasă cu gura căscată. Atenție amatorilor ultima parte de drum, accesul se face pe un drum pietruite mai dificil, dar tot efortul va merită din plin.
Acest pământ dacic unde noi pasim acum deține istorie, timp,iar cetatea prin imaginația fiecăruia era odinioară de o suprafață întinsă cu valori ale trecutului trecute de vreme, fiecare piatra adusa și montata are o semnificație, o importanta , iar zona ascunde în iarba, vase și obiecte inestimabile(aur)negăsite și neștiute vreodată după ei, dacii.
Să la fie rușine celor cu mașină cu număr de Buzău,făceau grătar in incinta cetătii că alt loc nu mai găseau!
E adevărat că rămășițele vizibile datează de pe vremea dacilor. Dar săpând mai departe, se descoperă strat după strat, urme de viețuire până în epoca pietrei. E un sentiment aparte să poposești (în compania/supravegherea arheologilorlângă vatra unei locuințe a strămoșilor noștri de acum 8-9000 de ani, să calci efectiv pe urmele lor - la câțiva metri sub nivelul dacic. Și este reconfortant, într-un fel, să-ți conștientizezi atât de adâncile rădăcini. Sigur că nu e ușor de ajuns aici, după cum unii reclamă, dar eu cred că ajunge cine are de ajuns. Nu e „de toate pentru toți”.
Doar pentru oameni care simt locul și energia și se bucură de natură fără să o polueze sau distrugă. Nu lăsați gunoaie pe acolo...aveți un minimum de educație și civilizație.
Fără indicatoare și fără o plăcuță cu minim de informație; lăsată de izbeliște - ca de obicei. Peisajul te lasa fără respirație, nu masca! 😂
La indicațiile unui localnic, si cu ajutorul primit de la Google, am reusit sa ajungem la ruinele cetății.Mașina se lasă la marginea drumului care merge la releul de pe Istrita, singurul reper fiind o fântână abandonată.Săpăturile au fost abandonate,iar ce a fost scos la iveală riscă să fie acoperit.Panorama merita efortul.Nici un interes din partea autorităților locale(un indicator macar).Fiind sărbătoare, destul de multă lume.
Interesant și frumos ca o excursie în natură
O priveliște minunată asupra orașului Buzău.
Un super loc din care poți învăța câteva aspecte esențiale din viața strămoșilor noștri, dacii. Este o cetate mare, spre deosebire de alte așezări similare, este diferită pentru că alături de pământ s-a folosit piatra iar influențele romane se vad și ele. Pe scurt, interesant. Iar panorama, nota 10+.
A place full of history but with no info, and left in ruins.
Peisaj frumos. Neinteres din partea autorităților locale și naționale pentru cetate.
Zona superba. Drumul de acces prost. Lipsa panouri indicatoare. Zona exploatată de pasionații de offroad nu de arheologi. Autoritățile nu fac nimic pentru a limita accesul în zona, în vederea conservării sitului arheologic.
Peisaj uimitor intr-un loc încărcat de istorie.
Locuri pline de istorie care se pierd din cauza nepăsării celor care ar trebui să le pună în valoare.
Se ajunge greu. Nesemnalizata corespunzator. Nu exista nici macar un panou explicativ.
Superbă zona.Păcat că autoritățile, ca de obicei, nu fac nimic în legătură cu drumurile.
Historic place from antiquity (dacian times). Still under archeological survey. You can understand how the people were supervising the places around from this high point.
Cetatea este inca in cercetare. Un sit arheologic este inca deschis aici, tocmai de aceea ar trebui sa ramana mai putin cunoscuta manelistilor si grataragiilor.Privelistea este superba.Cetatea a fost cucerita de romani care au interzis sa mai fie locuita, insa a mai fost folosita dupa aceea pentru practici religioase.E drept ca zidurile au fost daramate, iar piatra folosita de localnici pentru ridicarea caselor si gardurilor din piatra insa acest lucru nu s-a facut azi ci de-a lungul secolelor.
Putin cunoscuta, cetatea este amplasata strategic pe culmile dealului Istrita. Trist e faptul ca majoritatea locuitorilor din Pietroasele au folosit pietrele zidurilor in propriile gospodarii. Ne mira lipsa de implicare a autoritatilor locale si centrale pentru conservarea vestigiilor istorice din zona ( vezi thermele romane situate mai jos).
DC147, Romania, Buzau
Your question has been sent.
Expect an answer!
Thank!
Your review has been submitted.
Thank you for being with us!
We will call you back!