Your question has been sent.
Expect an answer!
İstiklal, Alirıza Özkay Cad. No:25, 11200 Merkez/Bilecik Merkez/Bilecik, Turkey, Tavşanlı
Bilecik Museum - Museum in Tavşanlı, Turkey
Great look at history, lots of items to see and its very quiet.
Küçük ama güzel bir müze. Ayrıca görevli personellere alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.
Bilecik ve çevresinin kültürel çerçevesini öğrenmek için çok güzel düzenlenmiş bir yer.
Biraz küçük bir müze. Odalar karanlıktı ve sergilenen nesneler biraz zor görünüyordu. Sanırım aydinlatmada bir sorun vardi.
Bilecik tarihine ışık tutan bir müzedir.Gecmiş roma ve Bizans donemi eski Yunan Helenistik dönemden bugüne kadar gelebilmiş farklı eser ve objeler var.müxe iki katlı ikinci katında da bilecik tarihi Osmanlı kuruluş dönemi adeta yeniden canlandırılmış.O günlerden kalan tarihi silahlar ev yasamı görsellerde sunulmuş.
Güzel bir müze.Bahçelievler yerleşkesinde bulunan üç delikli flüt gibi yeni buluntular da sergilenmesinin müzeyi daha varlıklı kılacağı ve ilgiyi arttıracağı, yazısi silinen bazı açıklayıcı plakaları yenilenmesini, açıklaması olmayan bazı yazıtlara açıklama ve çeviri eklenmesinin yararlı olacağı kanısındayım.
Bilecik imizin kutsalı, tarihi , geleceği burada..
Birçok Etnografya müzesine istinaden sergilenenler biraz az, giriş ücretsiz, rehber gibi çalışan güvenlik görevlisi arkadaşa teşekkür ederim
Eserleri tanıtan herhangi bir yazı yok olan ise sadece adı. Düzen fazla iyi değil.
Müze içi güzel açık alanda eserler daha iyi sergilenebilir
Burdan nöbetçi güvenlik abiye teşekkür ederim alakası ve hoş görüsü için belki taşlardan ibaret bir müze ama hepsi bizim atalarımızdan kalan kılıç haklarıdır. Varolsunlar
Şehir içinde bulunan müze bir zamanlar askeri amaçla kullanılmış. Günümüzde hem etnografya hem de arkeoloji müzesi olarak ziyaret edilmekte.
Milli tarihimizi ve ecdadımızın yaşam kültürünü yansıtması açısından oldukça güzel bir mekan..Fazla kalabalık değil ziyarette ücret alınmıyor👏
müze güzel lakin yapıtlar bozulmaya açık bir şekilde sergileniyor ve çalışanlar son derece işlerine ilgisizler bundan dolayı dışardaki yapıtlar bakımsız görünüyor, onun dışında bu şehirdeki gezebileceğiniz en güzel müzeler arasında benim açımdan.
Öncelikle müzeye giriş ücretsiz. Ama içeride fazla birşey yok. 2 katlı bir bina 2. Katta Osmanlı dönemindeki bazı eşyalar sergileniyor 1.katta ise arkeolojik kazılarda bulunan roma Bizans ve Selçuklu dönemlerinde kullanılan eşyalar var.
Zaten küçük olan bir şehrin müzesinin bu kadar sade ve ilgi çekici olmaması beni üzdü. Daha kaliteli bir müze olması gerekirdi.
Güzel bir mekan.
Eserler kısıtlı. Görülmesi gerekenlerin çoğu yerinde yoktu. Sanırım bakım için kaldırılmış. Müzenin bakımı ve temizliği güzeldi. Tuvaletleri çok temizdi. Bakımlı ama yetersiz. Bu arada müze ücretsiz.
Tarihi eserlerle dolu bir müze. Ancak aynı zamanda tarihe saygısızlıkla da dopdolu. Binlerce yıllık tarihi eserler müzenin bahçesine gelişigüzel atılmış maalesef. Bu eserler biraz daha saygıyı hakediyorlar...
Eski bina, iyi düzenleme ancak arkeoloji bölümünden iki bölüm kapalıydı. Fazla eser yoktu. Öğretici, bilgilendirici yönü zayıftı. Yine de açık bir müze olması güzeldi
Ben orada 15 ay askerlik yaptım 1985 yilinda orası ceza eviydi keşke ulucanlar gibi ceza evi müzesi olsa idi daha güzel olacağını düşünüyorum
The showrooms is located at the second floor. It include displays of the daily life of ottoman era. The place is clean and it’s free.
Bu müze Bilecikin tarihinin Bizansa, Romaya kadar uzandığını kanıtlıyor. Ancak eserlere o kadar önem verilmemiş, o kadar uyduruk yapılmış ki iş, bunu eserlere dair bilgi bulamamaktan ve bahçesinde yere atılmış onlarca tarihi mezar taşından anlayabiliyorsunuz. İçerideki eserleri anlatan bir broşür vb hazırlanmamış. Camekanın duvarındaki yazıda ise parçalara ait değil döneme ait genel bilgiler var. Yani bağışlanan silahın kimden geldiği, ne zaman kullanıldığı gibi oradaki silahın hikayesini değil, silahın genel tarihçesini ve gelişimini okuyorsunuz. Hiçbirinde de tarih yok. Resmen yapmış olmak için yapılmış, belli. İçeri girip birkaç eski eşya görmek isterseniz buyurun. Umarım en yakın zamanda görevlilerin dediği gibi restorasyona girer ve düzenlenir bütün bunlar. Şu anda hiçbir manası yok müzenin.
Ücretsiz bir müze. İçerik bakımından çok zengin değil. Bilecek’in tarihini anlatmakta. Ayrıca daha çok mezar taşı olan arkeoloji bölümünde Var. Buraya gelirde vaktiniz varsa uğrayabilirsin ek bilgi bu bina Osmanlı ve sonrasında cezaevi olarak kullanılmış cumhuriyet döneminde bi ara jandarmaya tahsis edilmiş. Yaklaşık 20-25 yıldır müze olarak kullanılmaktadır.
Kent merkezinde Bilecik Valiliği’nin karşısında bulunan müze, 1794 yılında askeri amaçlı kullanılmak üzere inşa edilmiş. İki katlı binanın alt katı daha sonra hapishaneye dönüştürülmüştür. 1921-1922 Yunan işgali sırasında tamamen yanarak enkaz haline gelen yapı, Kurtuluş Savaşı sonrasında temelleri üzerine yeniden inşa edilmiş; üst katı adliye, alt katı ise hapishane olarak kullanılmıştır. Altı koğuş, dört oda, üç atölye, üç ambar, üç münferit hücre ve bir hamamdan oluşan yapının, biri hükümlülere, biri de sanıklara mahsus iki avlusu bulunmaktadır. 1995 yılına kadar hapishane olarak kullanılan bina, adliye ve hapishanenin başka bir yere taşınmasından sonra müze binası olarak kullanılmak üzere, 1996 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiştir.
Bilecik in tarihi dokusunu yöresel ve geleneksel yapısını bir arada bulacağınız, çarşı merkezinde ulaşımı kolay ve ücretsiz bir şekilde gezebileceğiniz, tarihi bir mekanda tarih yolculuğu yapabileceğiniz bir 🏛 müze
Hoş bir atmosferi var müzenin. Covid-19 sebebiyle ziyaret yoğun değildi. Bu anlamda rahat rahat gezme fırsatımız oldu. Personelinin nezaketi ve ilgisinden ötürü teşekkür ederim. Yolum yine düşecektir.
Nehset
Bizans ve Osmanlı dönemi eserlerin sergilendiği küçük bir müze.Aynı zamanda Türklerin göçebe hayattan yerleşik hayata geçişini canlandıran ögeler de var.
Gez gez bitiremeyeceğiniz bir müze 💞 tabi meraklı gözlerle bakabilirseniz😁 Göçebelikten sonra yerleşik hayata geçmek.. fazla olan yiyeceklerin depolanmasını ve saklanmasını gerektirdiği için seramik işçiliği almış başını gitmiş.. o sebeple her müze de mutlaka bir camekan SERAMİK KAPLAR bulunuyor. Biraz bıkmış olabilirim de🙄🙄🙈TABANCALAR kısmında ise.. ben hepsini tek tek incelemeyi çok seviyorum.. ama ÇAKMAK TAŞLI TABANCA(ağızdan doldurup arkadan ateşlemeli😇 sakınn!!😂kelime şakası istemiyorum🙄😂 her zaman çok ilginç gelmiştirArkeolojik kazılarda birçok şey bulunmuş özellikle MUSKALIKLAR... TEPELİKLER.. SAVATLI KEMERLER (savat gümüş üzerine kurşunla işlenen kara nakış demektirve KEMER TOKALARI her biri dizilerden fırlamış gibiydi 💞Onun dışında toprak TESTİLER bölümünde KADEHLER.. ki onlar nasıl kadeh kocaman🙈.. LEKYTHOSLAR vardı ( bunlar hamamlarda, cenazelerde, kadın odalarında yağ kullanmak için kullanılır.. bizim mutfakta kullandığımız yağdanlığa benziyor diye biliyordum ama burada güğüme daha çok benzettim😅)HALININ ortaya çıkış öyküsü de çok ilginç.. m.ö ki bir kurganda (mezarda)... rahmetliyi, atı ve halısıyla gömüyorlar.. ve kurgana su dolup orada BUZ tutuyor. Halı böylece uzun yıllar muhafaza olyor..🤔🤔Hele CAM BÖLMESİ kısmında ne öğrendim 😅 silikat kökenli saydam madde olan camı ilk kim üretmiş biliyormusunuz..😁😁 SURİYELİ CAM USTALARI🙈😂😂 hakikaten heryerdeler😂😂 hatta birde ilk CAM ÜFLEME TEKNİĞİNİ kendileri bulmuş😅 Yunanlılar ise cam işlemeyi üst seviyeye çıkarmış. Türkler yine gereksiz şeylerle uğraşmıyo görüyosunuz🙄 şaka😅 ironi yaptım🙃CAM DEMİŞKEN.. bölmelerde gözyaşı şişesi diye bir şey gördüm Ben.. böyle minicik bir şişe.. tamamen HİKAYESEL olduğunu belirtmem ile beraber hemen ne olduğunu açıklayayım.. rahmetli ölünün arkasından ağlayanların gözyaşlarını Bir ŞİŞEYE DOLDURUP gömmesi durumuymuş..😅DEFİNECİLERİ düşünebiliyor musunuz baya bi çıldırmışlar zamanında.. mezarı açıyorsun bir şişe buluyorsun dışı cam içi toprak.. maddi değeri olmayan bişi😂😂YUNANLARIN VE RUMLARIN tanrılarını insan figürlü heykelcikleri yansıttıkları biliyorduk.. bu figürleri Tapınak ve kutsal yerlere ADAK, mezarlara da ÖLÜ HEDİYESİ olarak koyduklarını da.. .. ama ben MEDUSAYI ilk burada ögrendim.. 🤔🤔🤔MEDUSA keskin dişli, saç yerine başında CANLI YILANLAR olan, baktıgını taşa çeviren.. dişi bir CANAVARDIR.. 😱😱bir film izledim bunla ilgili .. fenaa🙄 tabi nette hikayesi de var..🤓🤓 Medusa heykelleri antik dönemde ..büyük yapıları ve özel yerleri kötülükten korumak için heykel ve kabartma olarak kullanılırmış..🤓🤓Daha ÇADIR VE KUBBE İLİŞKİSİ ..bahçedeki LAHİTLER..mimari özellikler.. konumm.. GÖREVLİLERİN ne kadar ilgili olduğu gibi konularda vardı ama 😁😁 HAREMLİK SELAMLIKLA ilgili kallavi bir yazım da vardı ama 😅😅uzun bu mevzular çokk uzun😅
Daha iyi kurgulanmalıydı. Müze konseptinin cok gerisnde kalmıs. Kategoriler amatörce.
Vay bee diyeceksiniz.. Gayet güzel, düzenli. Oba çadırı, haremlik ve selamlıklar, arkeolojik buluntular, kılıçlar , tüfekler çok güzel bir müze .. Giriş ücretsiz. Aracı saati 1.5 lira dan dışarıda cadde üstünde park a bırakabilirsiniz..
Ücretsiz ve yılın her günü açık.etnografik ve arkeolojik olmak üzere 2 bölümden oluşuyor.Çok beğendim,küçük bir müze,yol üstü uğranabilir.
Tarihi öğrenmek adına ZİYÂRET edilmesi gereken bir müze
Şuan harika bir sergisi var fiyatlar gayet iyi
A very beautiful and well organized Museum, It has rooms that shows the Turkish lifestyle and other show rooms for old weapons and glassworks its free of charge a must to go while in Bilecik
Bilecik ilinin resmi müzesi. İstiklal caddesinde ve biraz arada. Ama tabelalar var. Binası 1794de Jandarma için yapılmış. Alt katı hapishane olarak kullanılmış. Cumhuriyet döneminde adliye olmuş, 1996 yılında müzeye dönüşmüş. 2005de restore edilmiş. Giriş ücretsiz. (Halk "eski cezaevinin binası" diye biliyor)2 katlı binanın üst katındaki 10 oda; şehrin etnografik eserlerine ayrılmış. Koridor levhalarla dolu. Alt kat idari bölüm. Bahçe kısmında 3 odalı yer ise arkeolojik eserler için düzenlenmiş ama 1 odası açıktı. Diğerleri kilitli idi.Avluda ise az sayıda mezar stelleri, sütun başları vs vardı. Yani müze, sanki birazcık atıl gibiydi. Müzenin arka bahçesine bitişik hamam bile daha tarihi ve albenili duruyor. Vardır bir bildikleri.
görülmeye değer ,karşılama personeli güler yüzlü ve ilgili olması ayrıcaydı
Görülmesi gereken küçük bir müze ayrica müze yanındaki yola aracınızı bırakabilirsiniz otopark ücreti 1₺muze ücretsiz
Arkeolojik kalıntılarla birlikte yakın tarihin de sunulduğu bir müze. Yolu düşenlerin gelmesini tavsiye ederim.
Cok guzel mutluka gidin insanin türk damarlarını uyandırıyor. Görevliler cok samimiydi. Birde gorevliye sorup osmanli parasi basmayi unutmayin
Cok guzel mutlaka gorunmeso gereken bir yer
Bilecik MüzesiMülkiyeti hazineye ait olan bina, 1794 yılında jandarmabinası olarak kullanılmak üzere iki katlı inşa edilmiş olup binanın alt katıdaha sonra hapishaneye dönüştürülmüştür.1921-1922 yunan işgali sırasındatamamen yakılarak enkaz haline gelen yapı, Kurtuluş Savaşı sonrasında temelleriüzerine yeniden iki katlı inşa edilerek üst katı adliye alt katı ise hapishaneolarak kullanılmıştır.Altı koğuş, dört oda, üç atölye, üç ambar, üç münferit hücreve bir hamamdan oluşan yapının biri hükümlere ve biri de sanıklara mahsus ikiavlusu bulunmaktadır.1995 yılına kadar hapishane olarak kullanılan bina, adliyeve hapishanenin başka bir yere taşınmasından sonra müze binası olarakkullanılmak üzere, 1996 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiştir.1997 yılında binanın restorasyon çalışmalarına başlanılmışolup çalışmaların 2006 yılı sonunda tamamlanmasıyla 20 Nisan 2007 tarihinde,Söğüt Müze Müdürlüğü’ne bağlı bir birim olarak Bilecik Müzesi adıyla hizmeteaçılmış olup 07.04.2010 tarihinde Bilecik Müzesi Müdürlüğü olarak hizmetvermeye başlamıştır.The Bilecik MuseumThe building, which is owned by the treasury, was built in 1794 to be used as a gendarmerie and it was converted into a prison following the building. was used as a prison.The building, which consists of six wards, four rooms, three workshops, three warehouses, three individual cells and a bath, has two provisions, one for the provisions and one for the defendants.The building, which was used as a prison until 1995, was transferred to the Ministry of Culture and Tourism in 1996 to be used as a museum building after the transfer of the prison and the prison to another location.After the restoration works of the building started in 1997 and the works were completed at the end of 2006, it was opened on April 20, 2007 as a unit attached to the Söğüt Museum Directorate and named as Bilecik Museum on 07.04.2010.
Bilecikte askerliğim bitince otobüs saatine kadar ne yapsak diye düşündüm. Sonra nişanlımla birlikte Bilecik Müzesine gitmeye karar verdik. İçerisi küçük ama çok güzeldi. Eserler harika görünüyor. Ücretsiz ayrıca. Bilecike yolu düşen herkes uğramalı. 10 dakika ayırmanız yeterlidir. Üst katta bir alan var. Ayrıca arka bakçede Arkeoloji Müzesi ve dış bahçede de sergilenen eserler mevcut. Herkese tavsiye ederim.
Açık hava müzesi güzel ve ücretsiz olması insana keyif veriyor.
Kapalıydı ne yazık ki gezemedim. Keşke müzeler özellikle tatil günlerinde açık olsa.
Müze deyince İstanbul gibi kalabalık bir yer aklınıza gelmesin. Kısa da olsa gezi programınıza ekleyebilirsiniz.
Aslında mekân olarak çok büyük ve geliştirilmeye açık bir müze ama içinde görmeye değer pek bir şey yok şu haliyle. Girişler ücretsiz.Bilecik gibi köklü bir şehirde sergileyecek hiç mi şey bulunamadı? Hayır, yalnızca tembellik. Biraz üstüne düşülse, koleksiyonerlerden veya bağışçılardan gelecek şeylerle güzel bir müze oluşturulabilir.
Bahçede lahit ve sütunlar bulunmakta, açıklamaları yok, sadece giriş kısmında bir mezar taşı için açıklama bulunmakta. İçeri girdiğinizde küçük bir arkeoloji müzesi var. İç kısımdaki açıklamalar yeterli. Geçmişe ait kültür ve günlük hayata dair canlandırmaları ikinci katta görebiliyorsunuz. Müze girişi ücretsiz.
Everyone is well informed
İstiklal, Alirıza Özkay Cad. No:25, 11200 Merkez/Bilecik Merkez/Bilecik, Turkey, Tavşanlı
Your question has been sent.
Expect an answer!
Thank!
Your review has been submitted.
Thank you for being with us!
We will call you back!