• en

Amasya Kalesi in Amasya

- View Place Hours
Place Hours
Amasya Kalesi in Amasya
4.5
50
Direction

05000 Yuvacık/Amasya Merkez/Amasya, Turkey, Amasya

Ask a question
Description

Remains of a venerable fortified castle atop Mt. Harşena, with ancient royal tombs & valley views.

Overview
Features
Review
Add rating:
Amasya Kalesi
Nicholas
10.16.2022
5

Good

Amasya Kalesi
RA
RAID ABU SAFY
10.08.2022
5

Theres a lot to see

Amasya Kalesi
NA
Neslihan ALAGOZ
09.11.2022
5

Cok beğendim kale girisinde aracınızı birakabilirsiniz yola park ücretsiz. Giris ucreti 10 lira kisi başı. Amasya ya giderseniz muhakkak ugrayin derimTepeden Amasya yesil irmak şahane gözüküyoYalniz biraz merdiven çıkmanız gerekiyo bunudaGöz önünde bulundurun

Amasya Kalesi
TB
Thomas Bender
09.08.2022
5

Ein Besuch der Burg ist sehr lohnenswert. Sie ist recht weitläufig und stellenweise sind die Wege schlecht befestigt, eine gewisse körperliche Fitness sollte schon gegeben sein. Der Ausblick auf die Stadt von hier oben ist wunderschön!

Amasya Kalesi
MM
Maria Morales
08.19.2022
3

Good for the city view and for the exercise, bad maintenance, unclean and broken glass, the tombs are closed with metal gates.

Amasya Kalesi
af
abla fatemah
08.14.2022
4

قلعه رائعه على ڤيو رائع بس احسب حسابك بتتعب بالصعود توصل بالسياره لي مدخل القلعه تدفع ١٠ ليره تذكره للشخص وتدخل مشي على الاقدام للقلعه حولينها وانت نازل بالسياره كافيهات متفرقه على منظر اماسيا من الاعلى القلعه تستحق تخصصلها ساعه او ساعتين للزياره

Amasya Kalesi
bb
bb bbbb
08.09.2022
3

Very high hellenistic castle, good view.

Amasya Kalesi
MT
Mustafa Topsakal
08.02.2022
5

Öncelikle kaleye çıkmadan önce bacaklarınızın sağlam olduğundan emin olun. Oldukça büyük bir alana kurulu ve tepeye ulaşmak biraz zorlayıcı. Ziyaretinizi serin bir zamana denk getirmeniz daha iyi olur, zira yaz sıcağında pek zorlayıcı oluyor. Ancak manzarası çok güzel. Ek olarak kale içerisinde kazılar devam ediyor. Gittiğinizde kazı alanlarını da inceleyebilirsiniz.

Amasya Kalesi
PD
PEHLÜL DEMİR rotasizyolum
07.20.2022
5

Kaleden Amasya manzarası oldukça güzel. Biraz zorlu bir çıkışı var. Araba ile zigzaglı çıkîştan sonra bilet gişesinde yüreme zorlu. Yavaş yavaş çıkın. Şehrin tümüne hakim. Den gelirseniz tren fotoğrafı muhteşem olur. Giriş 10 tl. Birlikte su bulundurun çıkış yorucu. Kale yolunda yeme içme alanlarımevcut

Amasya Kalesi
CZ
Can ZARİFOĞLU
07.18.2022
5

Çıktığınıza değecek bir kale bir sürü tarihi eserleri var ve manzarası mükemmel oraya çıkmazsanız amasyayı gezdim demeyiniz 😁 ama aracınızı bırakıp yaya olarak tırmanacağınız yol baya bir uzun yanınıza muhakkak su alınız hasta ve yaşlılara önermem ziyaret saatı olarakta tam ikindi serinliğini öneririm

Amasya Kalesi
KY
Kadir Yusuf ÖZTÜRK
07.13.2022
1

Kale uzaktan çok güçlü ve heybetli görünüyor ama yukarı çıktığınızda tamamen hayal kırıklığı. Bilgi verici içerikler, tabelalar, haritalar eksik.Yüksek bir alana ileri yaşlı insanlar da çıkıyor fakat merdiven aralarında dinlenme noktaları yok. Herhangi bir acil sağlık müdahalesi gerektiren durumda herhangi bir önlem alınmamış. Düşme tehlikesi olan birçok alan çevrilmemiş. Güvenlik ve risk yönetimi konusunda sınıfta kalıyor.Tüm bunlara rağmen yukarı çıktığınızda manzaradan başka bir şey yok. Binlerce insandan 10 lira giriş ücreti alınan bir mekandan daha iyi bir hizmet beklenir.

Amasya Kalesi
DK
D. KOC
07.09.2022
4

TR: Şehzadeler diyarı Amasyamızın kilit noktası, şehir merkezini kuş bakışıyla izlemek için en uygun nokta.EN: The key point of Prince"s homeland, the best place to discover the City in aerial view.FR: Endroit phare de la ville des Princes, place idéale pour contempler la cité dune vue panoramique.

Amasya Kalesi
M.A.T.
06.30.2022
5

Amasya Kalesi, Amasya il merkezinin kuzeyini kaplayan Harşena Dağı üzerindedir. Harşena Kalesi adıyla da bilinir. Amasya Kalesi’nin üzerinde inşa edildiği kaya denizden 700 metre Yeşilırmak’tan ise 300 metre yüksekte bulunmaktadır. Bazı tarihçilere göre kaleyi Pontus Kralı Mithridates yaptırmıştır. Bazılarına göre ise Kumandan Karsan veya Harsana yaptırdığı için kale Harşana/Harşena ismini almıştır.Amasya Kalesi, tarihi mücadeleler içinde birçok kez el değiştirmiş ve bunların çoğunda tahrip olmuştur. Persler, Romalılar, Pontus ve Bizanslıların egemenlikleri döneminde birçok saldırıya uğrayan kale her seferinde yeniden inşa edilmiştir. Kale 1075’te Türklerin Amasya’yı fethetmesinden sonra önemli bir onarım görmüştür. 18inci yüzyıla kadar kullanılan kale, bu yüzyıldan sonra askeri önemini kaybetmiştir.

Amasya Kalesi
HS
Halil Shn
06.26.2022
4

Amasya nın en turistik noktasına dolmuş otobüs ulaşımı yok. Taksi, özel araç veya yürüyerek gidilebiliyor. Yol üstünde fotoğraf çekilme, dinlenme derken merkezden kaleye yaklaşık 1.5 saatte gittik. Yine de manzarasına değiyor. Giriş ücreti haziran 2022 itibariyle 10 TL.

Amasya Kalesi
MK
Murat Kubin
06.14.2022
3

Şehzadeler şehri Amasya gittim gördüm çok şirin ve güzel bir şehrimiz.Öncelikle Kral mezarlarını gezdim ve burada belediyenin hiç bir katkısı olmadığını gördümDaha sonra da kaleyi gezmeye karar verdim ama bir de ne görim burayı da işletmeye verdikleri için müze kartınız geçmiyor tartışmasına girdim mecburen kişi başı 10 tl verdim.Bir de Ferhat ile Şirinin aşkının yaşandığı bölgeye gittim hani şu dağları deldiği, güzel bir ortam yapmışlar bir de müze kondurmuşlar dur şu müzeyi de gezim bağri müze kartım da var dedim ama bir de ne görim orada da müze kartı geçmiyormuş kişi başı 10 tl de oraya verdim (içerisi müze değil sadece görsellerden ibaret bir ortamdıdemem o ki müze kartım var şunu kullanayım derken sinirlenmeyin.

Amasya Kalesi
YY
Yuliza Yusuf
06.05.2022
4

Beautiful castle where we can see Amasya city from above

Amasya Kalesi
CE
Caner Eratlı
05.03.2022
5

Harika panaromik Amasya manzarası Dağları ve dereyi görebileceğiniz mükemmel bir yer. AşağI kale ucundan da güzel manzaraya sahip . Üst kale idmanlı olmayanlar için biraz yorucu olabilir arada dinlenin.😊

Amasya Kalesi
BD
B. D.
02.27.2022
3

Kaleye gidiş yolu çok güzel asfalt atılmış. Giriş ücreti 8₺. Belediyeye ait olduğu için müze kart geçmiyor çok saçma. araç park etmek rahat. Kaleye çıkınca Amasya yı tepeden izlemek çok güzel. Epey yukarı çıkılıyor merdivenler ile mümkün. Fakat nefes + kondisyon gerekli😂.

Amasya Kalesi
GD
Güngör DOĞANAY
02.08.2022
5

Bu kadim şehri bir açık hava sinema platosuna benzetiyorum. Küçük olması bir çırpıda bir çok yerin yürüme mesafesinde çabucak gezilebilmesi. Bu değerlerin daha iyi korunabilmesi için İnsanlarımızı daha duyarlı ve temiz olmaya davet ediyorum.

Amasya Kalesi
SE
Simülasyon Ekibi TR
01.21.2022
5

Amasyanın tamamına hakim, gayet havadar, yemyeşil güzel bir yer. Giriş ücreti 8 lira kişi başı araba park yeri ve gidiş dönüş gayet rahat. Biraz efor sarf etmeniz gereken bir yer.

Amasya Kalesi
ed
e d
01.11.2022
5

Çıkış yolu güzel Amasyayı en yüksekten görebileceğiniz konumda bulunuyor. Amasyadan şahsi aracınızla çıkmanız gerekiyor. Park yeri sorunu bulunmuyor. Ancak aracı bıraktıktan sonra zirveye çıkmak için 250 den fazla basamak çıkmanız gerekiyor. Kale geniş bir alana yayıldığı için zirveye çıkmadan da güzel manzaralar görebilirsiniz.

Amasya Kalesi
Ümmü Hureyre
12.24.2021
5

Yukarıda bir kale, şaşırdığımız ve keşfettiğimiz bir gezi oldu, Amasya ya geldiyseniz mutlaka gezmeniz gereken bir yer, giriş ücreti kişi başı 5 TL. Kaleye çıkmadan çadır gidi olan mekanlar var, inci çay bahçesinde gözleme yedik, ilgi alaka çok güzeldi. Burada gözleme meşhur, lezzet-i de güzeldi. Geldiğinizde bu mekanda gözleme yemenizi tavsiye ederim.

Amasya Kalesi
MD
Mustafa Dursun
12.11.2021
5

İlk Amasya iline gittiğimde kapanış saati geldiği için burayı gezememiştim. İçimde kalmıştı fakat bu kadar güzel bir yer olduğunu bilseydim çok daha fazla üzülürdüm. Neyse ki kısmet oldu tekrar gittim ve gördüm.-Kaleye mutlaka araç ile çıkın, park yeri sorunu yok. Yolu gayet güzel. -Müze kart geçmiyor, giriş 5 TL.-Kalenin ilk bakışta sizi etkileyeceği nokta manzarası. Efsane bir manzara sizi bekliyor. Sırf manzara izleyeyim demek için bile bu şehre gelinip, bu kaleye girilir o derece güzel. Kale çok eski bir tarihe dayanıyor, aynı Amasya ilinin tarihi gibi.-İçeriye girince sol taraftan başlıyorsunuz, kale surlarına çıkabilirsiniz. Gezmeni için yol yapılmış, bu yolun dışında çıkıp manzara seyredebilirsiniz fakat korkuluk gibi önlemler olmadığı için her yerde yoldan çıkılmaması gerektiğine dair uyarılar var.-Bildiğiniz gibi kalenin hemen aşağısında Kral kaya mezarlıkları bulunuyor. Bu mezarlıkların içerisinde lahit veya mezarların bulunmadığını, sadece ayinler ve krallarına saygı için yapıldığı söyleniyor. Asıl mezarlarda bu kalenin içerisinden çıktığını duydum.-Kalenin sol tarafından devam ettiğinizde, hamam ve hala kazıların devam ettiği yerleri göreceksiniz. Ayrıca sol taraftan aşağıya 150 merdiven inen bir bölüm var. Bu bölümün sonunda top ve koruma kulesi, zindan kuyusu mevcut. Çok yorulmayan birisi iseniz buraya mutlaka inmenizi tavsiye ederim. Ayrıca inerken tam karşı tarafa baktığınızda, orada gizli bir geçidin girişini de göreceksiniz ki maalesef o bölümler ziyarete açık değil.-Kalenin sağ tarafı ise çıkış açısından aşırı yorucu, sebebi ise merdivenlerin çok kısa ve küçük yapılması. Bazı yerlerde toprak alanlar var, oradan yürürseniz daha az yorularak çıkarsanız garanti veriyorum.-Sağ tarafta ise zirveye çıkıyorsunuz, Türk bayrağının yanına kadar gidebiliyorsunuz. Banklar mevcut. Çok güzel bir manzara sizi bekliyor. Kalenin tek Osmanlı alfabesi ile yazılmış Türkçe yazısına sahip su bölümü var. Yine yukarıda bazı bölümler var ki gün yüzüne çıkmayı bekliyor.-Özetle kale mutlaka gezilmeli fakat çocuk ile çok ama çok zor. Mutlaka rahat ayakkabı giyinin, yanınıza su alın. Bol bir vakit ayırın. Tepeye çıktığınızda bol bol dinlenip, manzaranın ve tarihin keyfini çıkarın. İyi keyifler.

Amasya Kalesi
EA
Enes Albayrak
07.25.2021
5

Its a really nice old castle and the view is amazing. It is perfect for good photos and a little bit of history for a really low price.

Amasya Kalesi
TP
Traveling Plus
01.29.2021
5

Very nice castle, you can see the city side , but it’s not responsible for old people because there’s a lots of stairs.

Amasya Kalesi
柴犬看世界
11.21.2020
5

To over sea the whole city , this is a great place .

Amasya Kalesi
HH
Hatice Hatice
08.18.2020
5

Interesting and lovely view amazing

Amasya Kalesi
SK
Slim Karaaslan
07.27.2020
1

The dumbest place on earth, its 5 bucks to get in theres absolutely nothing interesting about it. Youd think they put a tap of water at least ffs. Its hot, theres no shade, and boring as hell.

Amasya Kalesi
AT
Ayad Tarik
07.08.2020
5

Lovely city to visit, amazing views, I recommend it

Amasya Kalesi
HO
Hakan Ozdogan
02.16.2020
5

Eagles nest.See and feel how men lived with the fear of enemy for thousands of years. Make yourself ready for the steps. You can drive until the entrance of the castle. Entrance free for children and almost free for adults. Amazing view. Spot every detail of the surrounding and the river.

Amasya Kalesi
mt
monika tosovska
12.14.2019
5

Great place for a walk with even better views

Amasya Kalesi
YA
Yazeed Alharthi
10.11.2019
5

Great place to visit

Amasya Kalesi
EQ
Estabraq Q
09.22.2019
5

Nice place

Amasya Kalesi
TA
Tuncay Arslan
09.16.2019
5

Impressive. Stunning views. Must see.

Amasya Kalesi
KO
KARA Omer
08.06.2019
5

Nice view

Amasya Kalesi
Sa
Saeid akoyi
07.07.2019
3

There is buity and nice place! Have good lands cape.

Amasya Kalesi
BK
Berat Koc
06.07.2019
4

Really good view of amasya the climb is a little rough with small stairs and steep hills, the wind and the view up at the top is amazing. You should bring water with you because it gets really hot when you are climbing.

Amasya Kalesi
NE
Nota Essa
04.11.2019
5

place take you to ottmanian age you can see Amasya from above ... nice place to visit

Amasya Kalesi
fs
fazal shahid
02.04.2019
4

It is an amazing place. Accesbile by car till the base of the castle. Onwards by foot. 5 tl entry fee. Opening time 9 a.m, closing time 16:45 pm. Loads of stairs which are small and dangerous. Extreme caution with kids. But a wonderful view of Amasya city from the top. Takes around 1-2 hours to explore it completely

Amasya Kalesi
AA
Ahmad Abdalla
11.16.2018
4

Amasya Castle is beautiful. It is a fortress located in Amasya, in northern Turkey.You must go on the opposing hillside to get a magnificant view during a sunset. The Ottoman Empire built this castle inside a mountain, and it is absolutely gorgeous.The castle is located north of Amasya and the river Yeşilırmak on the steep rocks called Mount Harşene. It was attacked, ruined, changed hand and restored many times in the history during the Persian, Roman, Pontic and Byzantine era. The castle was severely ruined during the battles between the Romans and Pontics. It was substantially restored after the conquest of Amasya by the Ottomans in 1075, and remained in use until the 18th century when it lost its military importance.

Amasya Kalesi
YP
Yu Peng
10.10.2018
4

I love the town. It’s turkey and it’s not turkey.

Amasya Kalesi
GK
Google Kullanıcısı
08.30.2018
5

very nice

Amasya Kalesi
IT
I.H. Tuncer
08.25.2018
5

If you like to be at the tops, this is the place to be...

Amasya Kalesi
TH
Tamer Hirca
07.06.2018
5

Breathtaking experience. You need stamina to climb the stairs, but it is worth. Be careful with the children because the railings are not reliable.

Amasya Kalesi
ME
M E
06.20.2018
5

Amazing castle, very high and very tiring to climb but the view from the top is amazing .

Amasya Kalesi
ms
mehmethan servi
05.07.2018
4

Good

Amasya Kalesi
BP
Becky Painter
03.21.2018
4

Lots of great climbing and history.

Amasya Kalesi
FK
Fadi Kakoz
12.25.2017
4

A historical castle dating back to the time of the Ottomans is a beautiful place but a danger to children must be observed

Amasya Kalesi
EA
Emre Akyüz
09.03.2017
5

shall be added to bucket list

Amasya Kalesi
CD
Cem Demir
08.24.2016
5

Excellent views from the the top but not much else to see. Moderate climb.

Last update: {date}
4.5
50
Open
Amasya Kalesi in Amasya

05000 Yuvacık/Amasya Merkez/Amasya, Turkey, Amasya

Your question has been sent.

Expect an answer!

Thank!

Your review has been submitted.

Thank you for being with us!

We will call you back!